Vali’den koronayla mücadele planı: Sahada ekip, hastanede yatak arttı!

Vaka sayılarının 3 kat arttığı Bursa’da koronavirüsle mücadele kapsamında acil eylem planı hazırlandı. Vali Yakup Canbolat dün sabah yapılan toplantıda alınan kararları açıklarken, vatandaşa da “Tedbirlere uyun” çağrısı yaptı. Virüsle mücadele kapsamında, sahadaki filyasyon ekibi sayısını 400’den 600’e çıkardıklarını, ancak 750 ekip hedeflediklerini söyleyen Canbolat, hastanelerde hafta sonuna kadar yoğun bakım ve covid yatağı sayısının 200 arttırılacağını da açıkladı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Vali’den koronayla mücadele planı: Sahada ekip, hastanede yatak arttı!

Gündemde… Bursa’da 3 kat artan koronavirüs vakalarıyla mücadele edebilmek amacıyla hazırlanan yeni eylem planları ve yol haritası var.

Nitekim…

Bursa Valisi Yakup Canbolat dün sabah, Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ile İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve ilçe kaymakamları, ilçe sağlık müdürleriyle videokonferansla toplantı yaptı.

Toplantıda…

İlçe ilçe değerlendirmeler yanında, koronayla mücadelede Sağlık Bakanlığı direktifleri ele alındı. Canbolat ayrıca kaymakamların önerilerini dinledi.

Toplantı sonrası…

Kararları sorduğumuzda, Bursa Valisi Yakup Canbolat söze “Maalesef ekim ayı başından beri Bursa’mızdaki pozitif vaka sayısı 3 kat arttı” diye başlayıp şu bilgiyi verdi:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X