Vali’den sevindiren haber: Bursa’da müsilaj kalmadı, mücadele sürüyor!

Bursa Valisi Yakup Canbolat’la sohbet ederken sık sık açıklanan müsilaj temizliği raporunda Bursa’nın son sırada yer almasını merak ettik. Canbolat da, ekiplerin temizlediği müsilajı rüzgarın da alıp götürdüğünü söyledi ve “Denizlerimizde müsilaj kalmadığı için, toplanan müsilaj da yok” dedi.TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Bursa Milletvekili Müfit Aydın da günlük müsilaj toplama rakamlarını açıkladı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Vali’den sevindiren haber: Bursa’da müsilaj kalmadı, mücadele sürüyor!

İlk fotoğraf… Ahmet Yıldırım dostumuzdan gelmiş, biz de 28 Mart günü yayınlamıştık. Fotoğraf, Gemlik’te görülen beyaz köpüklerin Burgaz sahillerini nasıl kapladığını gözümüze sokuyordu.

Sonra…

Mayısın ilk haftasından itibaren çamur gibi tabaka kaplayınca Gemlik Körfezi’ndeki tüm sahillerde denizin rengi maviden sarıya döndü.

Başlangıçta…

Planktonların “kirlilik değil, ekolojik” olduğu düşünüldü. Fakat her yere yayılınca işin boyutu anlaşıldı. Dikkat çeken ilk siyasetçi ise, çevre duyarlılığıyla tanıdığımız CHP eski Milletvekili Kemal Demirel oldu.

Ne zaman ki…

Denizin öldüğünü gösteren deniz salyası ya da müsilaj katmanı İstanbul’a ulaştı, konu Türkiye’nin gündemine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.

Bu süreçte…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un zaman zaman “denizden toplanan müsilaj” açıklamalarında yer alan Bursa rakamları ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi:

“Neden en az müsilaj Bursa’da toplandı?”

İşte…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X