Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Vatikan’ı da kuraklık vurdu

İtalya genelinde yaz mevsiminin aşırı sıcak geçmesi hayatı olumsuz etkilerken, ülkede bahar aylarında beklenen yağışların bir türlü gelmemesi ve su kaynaklarının azalması nedeniyle tasarrufa gidildi.

İtalya genelinde yaz mevsiminin aşırı sıcak geçmesi hayatı olumsuz etkilerken,

Kuraklık nedeniyle alınan önlemler kapsamında başkent Roma ve Katolik dünyasının merkezi Vatikan’da bulunan fıskiyelerdeki sular bile kesildi. 

Aziz Petrus Bazilikası’nın avlusundaki iki Barok mimarisi eseri dahil Roma genelindeki tarihi çeşme ve süs havuzlarının büyük bir kısmında sular bir süre akmayacak. 

Öte yandan Roma’nın 30 kilometre kuzeyinde bulunan Bracciano Gölü’nde su seviyesinin düşmesi nedeniyle gölden su alınması da yasaklandı. 

Uzmanlar, geçen yıla oranla Mart, Nisan, Mayıs döneminde yüzde 56 Haziran ayında ise yüzde 74 azalan yağışların, küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin neticesi olduğunu belirtiyor. 


Avatar Seç KAPAT
Yapay zeka, çok sayıda virüse karşı koruma sağlayabilecek ve salgınları
Sıradaki Haber Dünyada bir ilk: Yapay zeka aşı geliştirdi