Virüs alarmı: Yaz bitti, memleketten dönenler vakaları yeniden kıpırdattı

Bursa’da filyasyon ve denetim ekiplerinin çabaları, vatandaşın da karantina kurallarına uymasıyla uzun süredir düşük seyreden vaka sayısı son günlerde yeniden artış gösterdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkçı bu artışları değerlendirirken, yaz döneminde memleketlerine giden bazı hemşerilerimizin virüsle döndüklerini söyledi. İş dünyasına da saha ekipleri için araç desteği çağrısı yaptı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Virüs alarmı: Yaz bitti, memleketten dönenler vakaları yeniden kıpırdattı
HABERİ PAYLAŞ

Bir dönem… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her akşam koronavirüs vakası artan 5 ili sayarken, Bursa’yı söylerdi. Uzun zamandır Bursa’yı anmıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkcı’yı arayıp bugünkü durumu sorunca şunu söyledi:

Filyasyonu iyi uyguladık, temaslıları anında belirleyip her mahalledeki Denetim Ekipleri sayesinde kontrol ettik. Vaka sayıları da birden düştü.”

Şunu vurguladı:

Bu süreçte, vaka ya da temaslı olan vatandaşımız da evinden çıkmadı, karantina kurallarına tam uydu. Böylece Bursa iyi bir noktaya geldi.”

Ardından…

Ne zaman ki filyasyon ve karantina kuralları ihlal ediliyor, vakalar hemen artıyor. Nitekim 3-4 gündür kıpırdanma var” dedi ve tabloyu özetledi:

Bir…

Denetim Ekipleri büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar, fakat bazı büyük ilçelerde sayısal olarak evdeki kontrollere yetişemiyorlar. Vakaların yeniden kıpırdanmasındaki etkenlerden biri bu.”

İki…

Bursa’da yaşayan pek çok hemşerimiz yaz döneminde memleketlerine gittiler. Şimdi yaz bittiği için de geri döndüler. Gelenlerin bazıları virüsü de getirdiler. Bunu da göz ardı etmemek gerekiyor.”

Üç…

Meteoroloji soğuk hava uyarısı yaptı, biz hemen tedirgin olduk. Çünkü, soğuk havada insanlar kapalı mekanlara giriyorlar ve temas riski artıyor.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X