‘Virüsten arındırılmış hastaneye ihtiyaç var’

Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan Bursa’nın koronavirüs durumunu değerlendirdi.

‘Virüsten arındırılmış hastaneye ihtiyaç var’

DERYA DEMİR PINAR

Hastanelerdeki doluluk oranlarını her geçen gün arttığına dikkat çeken Türkkan, tablonun iç açıcı olmadığını söyledi. Pozitif sayısının artması nedeniyle farklı hastalıkları olan vatandaşların hastanelere gitmekten çekindiğini dile getiren Türkkan, “Pandemi bitince giderim’ diyerek tedavisini erteleyen bazı vatandaşların hastalığında ilerleme olduğunu duyuyoruz. Bunun önüne geçebilmek için virüsten arındırılmış temiz terminallerin oluşturulması gerekir. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi bunun için uygun bir hastane. Tıp fakültesinde koronavirüsten arındırılmış bir alan oluşturulursa hem vatandaşlar daha sağlıklı hizmet alır hem de geleceğin doktorları daha verimli yetiştirilmiş olur” dedi. Hekimlerin zor şartlar altında çalıştığının da altını çizen Türkkan, 32 doktorun istifa ettiğini, zor çalışma koşullarının sürmesi halinde bu sayının daha da artacağını kaydetti.

HASTANE YOLUNDAKİ TEHLİKE….

Şehir Hastanesi’ne ulaşımın zor olduğunu dile getiren Türkkan, koronavirüs döneminde hastane yolunda risklerin olduğunu kaydetti. Testi pozitif çıkan hastaların özel aracı olmaması halinde toplu ulaşımı kullanmak zorunda kaldığını anlatan Türkkan, “Kişinin testi pozitif çıkarsa ve toplu ulaşım aracını kullanırsa bile bile lades olur. Şu dönemde tercih edilen Şehir Hastanesi’ne ulaşımın birden fazla araçla sağlandığını düşünürsek bu yol daha da tehlikeli hale geliyor. Sonuçta o kişinin korona pozitif olduğundan kimsenin haberi olmuyor. Bu nedenle bulaş riski daha da artıyor” ifadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X