Yağışlar BUSKİ’de yüzleri güldürüyor

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’in Bursa barajlarındaki son duruma dair paylaştığı bilgileri bugünkü köşesinden okuyucularına aktarıyor…

Yağışlar BUSKİ’de yüzleri güldürüyor

Bu sütunlardan kentin susuzluk tehlikesine ilişkin çokça makale kaleme aldık. Çok şükür ki, hasretle beklenen yağışlar başladı ve baraj havzalarında yeniden artış yaşanıyor.

Dün sabah bir kahve içimi BUSKİ Genel Müdürü  Güngör Gülenç’e uğradık.

Baktık ki, Güngör Bey’in yüzü gülüyor.

‘Yağışlar yüzünüzü güldürmeye başlamış’ dediğimizde ise, “Evet, barajlarımızda su seviyesinde artışlar sevindirici düzeyde. Örneğin; iki günde, barajların birinde 80 diğerinde 33 cm’lik artış oldu. Bu toplamda 1 metre 13 santim yükselme demek. Üstelik bu iki günde hem su alındı hem artış oldu. Yağışlar devam ettikçe barajlarımız dolacak” dedi.

Genel Müdür Gülenç, iki günlük yağışla birlikte Doğancı Barajı’nın 315.38, Nilüfer Barajı’nın ise 726.50 kotlarına yükseldiğini belirterek, bunun da şehrin 107 günlük su rezervine tekabül ettiğini anlattı.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X