Yıllardır… Daha doğrusu, Bursa’nın doğalgazla tanıştığı 90’lı yılların başından beri Uludağ’daki otel işletmecileri hep aynı şeyi söylerler:
“Dağdaki tesisler doğalgazla ısıtılmalı. Bir an önce doğalgaz hattı Uludağ’a çıkmalı.”
Bunu söylerken şunun da bilincindeler:
Bugün Uludağ’da kullanılan fuel-oil ve kömür maliyet olarak doğalgazdan daha ucuz. Fakat, doğalgazın çevreci ve temiz bir yakıt olması tercih nedeni.
Bir şey daha:
Uludağ Yolu’na kış aylarında otellere fuel-oil ve mazot taşıyan tankerlerle kömür kamyonları hem yol trafiğini arttırıyor, hem de kaza riski oluşturuyor.
Oysa…
Doğalgaz boru hattıyla taşınacağı için, trafik yükünün önemsenecek bir bölümü ortadan kalkacak, kaza riskleri de azalacak.
O nedenle…
Uludağ’daki otel işletmecileri yıllardır isteklerini her fırsatta tekrarlayıp doğalgazı umutla bekliyorlar.
Ne var ki…
Mutlu sona yaklaştıkları anda Ankara’nın kararı ile tam bir yıkım yaşadılar.
Çünkü…
Bursagaz’ın hazırladığı Uludağ’a doğalgaz projesine kısa adı EPDK olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu onay vermedi.
Haberi Dünya Gazetesi’nde okuyunca çok şaşırdık.
Yatırımı yapacak kurum, kendi yükünü önemsemeyip ciddi bir yatırım maliyeti göze alırken EPDK neden böyle bir karar almış olabilir?
Soruyu…
Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola’ya yönelttik. Haklı olarak, onay kurumu pozisyonundaki EPDK kararı üzerine konuşmak istemedi.
Yalnızca şunu söyledi:
“Otel işletmecilerinden gelen yoğun talep nedeniyle Uludağ’a doğalgaz götürmek için iki alternatif proje hazırlayıp EPDK onayına sunduk. Fakat kurul projeyi onaylamayınca 2015 yatırım programımızdan Uludağ’ı çıkardık.”
Söylediğine göre…
Biri karayoluna paralel, diğeri ise Kaplıkaya’dan yukarı vadi içinden çıkarak otellere ulaşılmasını öngören iki alternatif boru hattı projesi hazırlanmış. Tola, ikisinin de çevreci olduğunu, ağaçlara ve doğaya zarar vermeyeceğini söyledi.
Ama…
Uludağ’a doğalgaz projesini bir daha ne zaman yatırım programına alacaklarını söyleyemedi.
Bursa milletvekillerinin bütçe hatırası
TBMM’de bütçe mesaisi başladı. Önceki gün lider polemiklerinin yaşandığı sunumun ardından dün bakanlık bütçeleri Meclis Genel Kurulu’nda ele alındı.
Kimi günler gece yarılarına kadar sürecek bütçe görüşmelerinin başlangıcında, aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olan AK Parti Bursa milletvekillerinden Hüseyin Şahin dün Twitter hesabından Meclis’te bütçe hatırası fotoğrafı yayınladı.
Fotoğrafta Şahin’in yanı sıra AK Parti Bursa milletvekillerinden İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, İsmail Aydın yer alıyorlar.
Anadolu Partisi’nin Bursa İl ve 9 ilçe örgütleri hazır!
Siyasette… Emine Ülker Tarhan’dan umutlu olan bir kesim var. Zaten, CHP’den istifa edip Anadolu Partisi’ni kurarken de çevresinde böyle bir hareket oluştu.
Nitekim, 46 il ve 237 ilçede örgütlenerek seçime katılabilme barajını aştıklarını Tarhan önceki gece sosyal medyada açıkladı.
Bunun üzerine…
CHP Osmangazi’de İsmet Karaca yönetiminden tanıdığımız Anadolu Partisi Bursa İl Başkanı Semra Yılmaz’ı arayıp Bursa’yı sorduk.
Söze…
“Bursa’yı toparlıyoruz” diye başladı ve ekledi:
“İl yönetim kurulumuzu oluşturduk. Birkaç güne kadar açıklayacağız. 9 ilçede de örgütlenmemizi tamamladık.”
İlçeleri de sıraladı:
“Merkezdeki Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’in yanı sıra Gemlik, Mudanya, Karacabey. Mustafakemalpaşa, Gürsu, Kestel ilçelerimiz hazır.”
Bu noktada…
Setbaşı’nda vergi dairesinin karşı köşesinde bulunan binanın orta katını kiraladıklarını, İl ve ilçelerin bir süre burada birlikte olacaklarını açıkladı.
Sonra da şu değerlendirmeyi yaptı:
“Kadınlarımız ve gençlerimizin çok büyük ilgisi var. Her gün 90-100 kişiyle konuşuyorum. Çok güzel hava yakaladık. Çok güzel topluluğumuz oldu.”
Şunu da ekledi:
“Kendiliğinden katılan insanlarımız, Emine Ülker Hanımın duruşu ve vizyonuna inandıkları için geldiklerini söylüyorlar. Gençlerimiz İl merkezini canla başla süslüyor, teknolojik olarak donatıyorlar. Her şey çok güzel gidiyor.”
Bu arada…
Tarhan liderliğindeki Anadolu Partisi’nin genel merkez yönetiminde Bursa’yı MYK Üyesi Murat Demirhan ile Disiplin Kurulu Üyesi Özcan Çam temsil ediyorlar.
En faal isim Gürkan Kanbir
Emine Ülker Tarhan liderliğindeki Anadolu Partisi’nin örgütlenme çalışmaları devam ederken, sosyal medyada heyecanlı paylaşımlar yapılıyor.
Bu noktada…
En faal isim olarak, geçmişte Harita Mühendisleri Odası Başkanlığı yapan ve 2004 yerel seçimlerinde DSP Büyükşehir Adayı olan Gürkan Kanbir dikkat çekiyor.
Turizmin Neslihan Hoca’ya teşekkürü: Skalite Ödülü
Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu doğup büyüdüğü kent Bursa’ya hizmeti, tarihi ve doğal değerleri korumayı hep kendine misyon seçti.
Geçmişte…
Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı yaptı, son dönemde ise UNESCO’nun Dünya Mirası listesine Bursa’nın girmesini sağlayan önemli projelere imza attı.
Kuşku yok ki, bütün bunlar Bursa’yı dünya vitrinine çıkarırken, turizm için de en önemli altyapıyı oluşturdu.
Bursa turizmi de Neslihan Hoca’nın çabalarını karşılıksız bırakmadı ve bu yıl Skalite Ödülü’ne layık gördü. Bölgesel kategorideki ödül İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye turizmcilerini buluşturan törenle takdim edildi.