Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Belediyede bahar… Bursa’nın doğusunu uçuracak işbirliği!

Bursa’daki yerel yönetimleri yakından izleyenlerde oluşan bir algı var. O algı nedeniyle, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali arasında soğukluk olduğunu düşünenler hiç de az değil.

Böyle düşünenler, iki başkanın birbirlerine mesafeli durduklarını ve bunun sonucunda da az diyalog halinde olduklarını ifade ediyorlar.

Öyle ki…

Seçimin yapıldığı 30 Mart 2014’ten bu yana geçen ve 2 yıla yaklaşan sürede aralarında sorun olup olmadığını, Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye sorduk.

O da…

Aramızda hiçbir sorun. Olması da mümkün değil” dedi ve şunu söyledi:

Yıldırım Bursa’nın en büyük ikinci ilçesi, ama çok sorunları var. Onun için, Büyükşehir’den Yıldırım’ın büyüklüğü ve nüfusu oranında destek bekliyoruz.”

İşte…

2 yıla yakın süredir Altepe ve Edebali ilişkileriyle ilgili spekülasyonlara ilk kez ışık tuttuğumuz programın ardından, cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe özel bir adım attı.

Yıldırım’da Duaçınar‘ı bölgesinde, Ankara Caddesi üzerinde düzenlenen kentsel dönüşüm için yıkım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Hatta…

Altepe ve Edebali’nin başlarında baretlerle iş makinesi önündeki fotoğraf karesi gazetelere ve televizyon ekranlarına yansıdı.

Törenden sonra da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ziyaret etti. İkili bir süre baş başa görüştüler, çalışma arkadaşlarının katılımıyla sohbet ettiler.

Sohbetlerin konusu hep Yıldırıma yapılacak işler oldu. Bir yandan yapılanları ele aldılar, bir yandan daha başka neler yapılabileceğini konuştular.

Aslında…

Recep Altepe 2004 yılında seçildiği Osmangazi Belediye Başkanlığı öncesi 5 yıl süreyle Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Sözcüsü olduğu için Yıldırım’ın sorunlarına yabancı değil. Hatta, neler yapılabileceği konusunda kafa yormuş kişilerden biri.

O bakımdan…

Yıldırım Belediyesi’ne yaptığı ziyaret buzları eriten ya da spekülasyonlara son veren adım olmanın ötesinde Bursa’nın doğu bölgesindeki sorunlu Yıldırım’ı uçuracak önemli bir adım olarak kabul edildi.

Ziyarette…

Edebali de Altepe’ye, üzerinde ilçeye adını veren Yıldırım Bayezid Han’ın resminin olduğu anı plaketi verip, jesti jestle karşıladı.

 

Osmangazi, Orhan Karmış’ı unutmadı

 

Prof. Dr. Orhan Karmış bu kentin yetiştirdiği din alimleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Üstelik, eğitimini aldığı tefsir ilmi ile önemli müfessirler arasında yer alır.

Bursa’da doğan, Erkek Lisesi’ni bitiren, Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevler üstlenen, son olarak da Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yapan Prof. Dr. Orhan Karmış hocamızı 2001 yılında kaybettik.

Fakat…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu önemli din alimini unutmadı ve Hisar’da yıllar önce imam olarak görev yaptığı Tahtalı Mescid’in önündeki caddeye adını verdi.

 

Bosna çarşısından aldığı “hatıra periskop” sorun oldu!

 

Kısa adı BUMİAD olan Bursa Mimar Mühendis İşadamları Derneği’nden bir heyet geçtiğimiz hafta Bosna’ya gitti. Hem tarihi bölgelerde, hem de Saraybosna’nın kentsel gelişim gösterdiği yeni alanlarda incelemeler yaptılar.

BUMİAD Başkanı Orhan Efe, annesinin vefatı nedeniyle geziyi yarıda kesip Bursa’ya dönmek zorunda kaldı. Heyet ise pazar günü bir eksikle döndü.

Çünkü…

2009 yılında derneğin kurucuları arasında yer alan, İlker Özarslan yönetiminde de görev yapan Orhan Erkan Güngör’ün çıkışına polis izin vermedi.

Edinebildiğimiz bilgilere göre, Bosna çarşısını gezerken bir dükkanda karşısına çıkan ve denizaltı dürbünü olarak tanımlanan periskop Orhan Erkan Güngör’ün ilgisini çekti. Güngör de bunu oğlu için hatıra olarak satın aldı.

Ancak…

Havaalanına girişte yapılan aramada bagajında askeri malzeme bulundurduğu ve yurt dışına çıkarmaya çalıştığı gerekçesiyle uçağa binmesine izin verilmedi.

Bir anlamda, çarşıdan hatıra olarak aldığı periskop başına bela oldu.

BUMİAD yönetimi gün boyu Bosna-Hersek Başkonsolosluğu ve Saraybosna’daki dostlarıyla temas kurarak Orhan Erkan Güngör’ün serbest bırakılmasını ve dün akşam saatlerinde Türkiye’ye dönmesini sağladılar.

 

Babasının başkanlık izinden gidiyor, yeni Şahin geliyor

 

Necati Şahin bu kent için çalışan, üreten, düşünen ve en önemlisi dertlenen kişilerden biri. 1994-1998 arası 4 yıl ve 2008-2014 arası 6 yıl olmak üzere toplam 10 yıl İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı yaptı. Kent için çözümler üretti.

Şimdi yeni bir Şahin geliyor.

Oğlu Ömer Faruk Şahin, hafta sonu yapılacak Mimarlar Odası seçiminde başkan adayı. Yani, İMO’yu 10 yıl yöneten babasının yerine değil, ama yakın bir kulvar olan Mimarlar Odası için aday oldu.

Sohbet ederken dikkatimizi çekti.

Genç yaşta, bilgi donanımı olarak babasının yanında kendini iyi yetiştirmiş. Mimarlıkta Değişim Hareketi adıyla girdikleri yarışta gençlerden oluşan dinamik bir yönetim kadrosu oluşturmuş.

Daha komplike ve organize bir yönetim için kolları sıvadıklarını söyledi. Farklı görüşlerdeki mimarları bir araya getirdiklerini vurgularken mutluydu. “Güçlü bir Mimarlar Odası için birlikte hareket” düşüncesini önemsiyor. “Tecrübeleri genç enerjilerle birleştirmek” de hedefi.

Üzerinde durduğu bir nokta daha var:

Kamuoyunda Mimarlar Odası ne yazık ki ‘her şeye karşı’ olarak algılanıyor. Bu algıyı yıkıp, üreten ve yön veren bir anlayış geliştireceğiz.”

Doğal olarak, mimarların daha çok kazanç elde etmeleri de önemli çıkış noktalarını oluşturuyor.

Kısacası…

Ömer Faruk Şahin’le sohbetten keyif aldık, Bursa bayrağını babasından devralmaya hazır olduğunu gördük.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X