Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bursa’nın turizmde marka olmak için tek şansı var: Osmanlı kültürü

Aslında… Olay’ın dün birinci sayfasında öne çıkardığı gibi, Bursa için hedefi yerli otomobilin temel atma törenindeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gösterdi:

“Bursa payitaht şehir.”

Kelime anlamı “tahtın bulunduğu şehir” olan payitaht, Osmanlı’nın ilk başkenti olması nedeniyle Bursa’nın unvanı haline geldi.

Peki…

Bursa kendisi için en büyük unvanı gerektiği gibi kullanabiliyor mu?

Sorunun cevabını…

Bursa turizmi için yıllardır çalışan, Bursa Skal Klüp Başkanı olduğu dönemde 2 kez Bursa Turizm Zirvesi düzenleyip “Bursa’nın turizm markası ne olmalı?” sorusuna cevap arayan TÜRSAB Genel Saymanı Hasan Eker verdi.

Söze…

“BEBKA tarafından Bursa’nın marka kent çalışmaları yürütülüyor,  strateji araştırmaları yapılıyor” diye başlayan Eker şunun altını çizdi:

“Marka kent için önce ürünün pazarlanabildiği alanda tekel olması gerekir. Yaptığımız turizm zirvelerine dünyanın önde gelen turizmcileri katıldı. Tüm tartışmalarda Bursa’nın tekel olduğu tek konunun Osmanlı kültürü olduğu sonucuna varıldı.”

Düşüncesi şu:

“Turizm için dağı, yeterli olmasa da denizi, İznik’i, Uluabat Gölü, hatta Karacabey Longozu var. Kongre, kayak, termal turizm çok önemli. Fakat bunların hepsini birden gündemde tutmak çok büyük kavram kargaşası.”

Önerisi de şu:

“Bursa’nın Osmanlı kenti olduğundan hareketle stratejimizi geliştirelim ve Osmanlı kentini pazarlayalım. Çünkü bize en uygun olanı kültür turizmi.”

Örnek de verdi:

“Avrupa’ya bir bakın… Prag, Barcelona, Paris gibi turizmde öne çıkan kentler kültür turizmi satıyor.”

Ardından…

“Biz de turizm için Osmanlı kültürünü satalım” dedi ve hedefi gösterdi:

“Padişah türbeleri, Osmanlı’nın kurduğu köyler, Osmanlı yemekleri, Osmanlı çarşıları başka yerde yok. Kozahan’ın dünyanın ilk alışveriş merkezi olduğunu bile unutuyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Bursa’da altyapımız var. Onun için turizmde markalaşma stratejisi için ana tema Osmanlı kültürü olmalı.”


Araplara Yeşil Bursa, diğer turiste Ottoman

 

TÜRSAB Genel Saymanı Hasan Eker’in, bugün için en önemli müşteri olan Arap pazarı için de alternatif önerisi var.

Söylediği şu:

“Arap turist yeşili, dağı, şelaleyi, ormanı istiyor. Bu pazar çok önemli. Onlar için de Green City, yani Yeşil Bursa markasıyla ayrı bir planlama yapmamız lazım.”

Önerisi şu:

“Yeşil Bursa stratejisiyle de doğayı, sağlığı, termali, şelaleyi, suyu pazarlayabiliriz.”

Bakışı da şu:

“Araplar için Yeşil Bursa, diğer turistler için Ottoman turizmi hedefimiz olmalı.”



İsmet Büyükataman’a törende jest: Cumhurbaşkanı kürsüye davet etti

 

Cumartesi günü… Türkiye’nin yerli otomobilinin inşaata başlama törenine koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı sayıda davetli alındı. Oturma düzeni de sosyal mesafe kuralları gözetilerek hazırlandı.

Törende…

Konuşmalar bitip temel atma aşamasına gelindiğinde, programın sunucusu Oylum Talu kendisine verilen protokol listesi doğrultusunda bakanları, TBMM eski ve yeni başkanlarını platforma davet etti.

Anons ettikleri arasında Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala da vardı.

Ardından…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mikrofonu aldı ve Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da davet edilmelerini istedi.

Sonra da…

“MHP Genel Sekreterimizi de burada gördüm, anons edilmedi mi?” diye sorunca MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da platforma geldi.

Böylece…

MHP’den gelen “AK Parti bizi yok sayıyor” yakınmasının Gemlik’te tekrarlanmasının önüne geçildi.

Milletvekillerinden Gürsu’da taziye ziyareti

 

Hafta içinde… Gürsu’da çıkan kavgada Suriye uyruklu Hamza Ajan yaşamını yitirdi. İlk anda, Türklerle Suriyeli göçmenler arasında kavga algısı oluştu, ama öyle olmadığı anlaşıldı.

İşte…

Bu kavgada yaşamını yitiren Suriyeli Hamza Ajan’ın ailesinin yaşadığı eve AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Müfit Aydın ve Osman Mesten ile AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay taziye ziyareti yaptılar.

Ziyarette…

Karşılıklı olarak, sosyal gerginlik olmadığı mesajı verildi.


Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Bursa’ya bir armağan daha: Havuzlupark

 

Bursa’da… Belli bir yaşın üstünde olup da Havuzlupark anısı olmayan var mıdır acaba? Sanıyoruz büyük çoğunluk Havuzlupark denince heyecanlanır.

Çünkü…

Pek çok Bursalı yüzmeyi orada öğrendi. Çevresindeki yeşil alan aynı zamanda gece-gündüz mesire yeriydi. Bugünkü gibi kapalı yüzme havuzlarının olmadığı yıllarda Havuzlupark’ın bu kent için yeri başkaydı. Onun için de unutulmadı.

İşte…

Anılarımızdaki Havuzlupark için güzel haber Ankara’dan geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu geçen yıl ekim ayındaki Bursa ziyaretinde verdiği sözü yerine getiriyor.

Bir anlamda. Bursa’ya bir armağan daha veriyor.

Habere göre…

Havuzlupark’ın adına uygun olan özgün bir projenin son aşamasına gelindi. Kentin anılarını barındıran havuzlar günün koşullarına göre yeniden yapılırken, alanın içinde bir de Millet Bahçesi olacak.

Kafeteryalar ve sosyal donatı alanları da projeyi zenginleştirecek.


Gemlik girişine kavşak çağrısı

 

AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık’la birlikte Dürdane, Kurtul, Engürücük kavşaklarındaki inceleme yazısı sonrası Gemlik Belediye Meclisi MHP Grubu Üyesi Mahmut Kamil Solaksubaşı’ndan mesaj geldi.

Diyor ki:

“Gemlik yolu köprülü kavşak haberlerine çok sevindik. Fakat Gemlik ilçe girişine üst ya da altgeçit gerekiyor. Şu an kullanılan kavşak hiç sağlıklı değil ve yaz aylarında çok sıkışık. Umurbey bağlantısı için yapılan bu geçit bugün Gemlik’e girişi sağlıyor.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X