Son yıllarda… Bursa gelenekleri arasına bir yenisi eklendi. Bursalıların sahip çıkmasıyla, artık her yeni yılın ilk günü Olay’dan yeni tiraj rekoru geliyor.
Nitekim…
1 Ocak 2015 günü Olay tam 91 bin 176 satışla bir yerel gazetenin, daha doğrusu bir il gazetesinin hayal bile edemeyeceği tiraja ulaştı.
Hem de…
Toplu taşıma noktalarında hediye dağıtımlarla değil, tek tek bayiden satılan gazetelerle bu büyük tiraj geldi.
Rekor kırmak, çok büyük satış rakamlarına ulaşmak biz Olay çalışanları için elbette gurur verici, mutluluk kaynağı bir durum.
Ancak…
Şunu çok iyi biliyoruz:
Bu büyük tiraj rekoru Bursa’nın Olay’a inanıp sahip çıkması ve desteğini hiç esirgememesi ile gerçekleşti.
Biz…
Bunun getirdiği sorumluluğu biliyoruz. Tıpkı DOSAB’a kurulmak istenen termik santrala karşı çıkarken olduğu gibi, yalnızca Bursa’da yaşayanlardan yana tavır koyuyoruz ve yayın politikamızı buna göre sürdürüyoruz.
Olay’ın ve bağlı olduğu grubun ne o termik santralla, ne Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ile işi var. Santral ve bölgeden beklentisi de yok.
Bizim için halkın karşı çıkması tek kriter, kişilerle işimiz yok.
Zaten…
Olay’ın kurucusu ve sahibi Cavit Çağlar’ın bizden tek bir isteği var:
“Yalnızca iyi gazete yapın.”
İlk günden beri işte bu hedefle Olay’ı hazırlıyoruz.
Bursa’yı 3 dönem milletvekili olarak temsil eden, 3 kez bakanlık yapan Cavit Çağlar siyasette en aktif olduğu dönemde “Beni ve hükümeti eleştirmekten çekinmeyin” derdi.
Onun çizdiği hedef doğrultusunda halktan yana anlayışla Olay’ı hazırlıyoruz.
Kendini güç sahibi gören niceleri belirli sürelerde görev yaptıkları bu kentten geldiler geçtiler. Olay her dönem Bursa’nın gözü, kulağı ve sesi olmaya devam etti, yayın ilkelerinden asla vazgeçmedi.
Üstelik…
Başarılı yöneticileriyle kimseye muhtaç olmadan iyi yönetilen yayın grubuyuz.
Gazetesi, televizyonu, radyosu, internet portalıyla Bursa markası haline gelen Olay’ın finansal yönetimini Genel Müdürümüz Mehmet Ali İnan üstlendi. Genel Yayın Müdürü olarak gazetenin başında Engin Özpınar, televizyonun başında İsmail Öztat bu kentin yetiştirdiği gazeteciler olarak deneyimleriyle hem bizlere ağabeylik, hem Bursa için yayıncılık yapıyorlar.
İşte…
Bursalılar da bunu gördükleri için tercihlerini Olay’dan yana yapıyorlar. 1 Ocak 2015 günü ulaşılan 91 bin 176 net satış da bunu gösteriyor.
Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bursa’yı seviyoruz. Hep yanımızda olan ve iyi tanıdığımız Bursa kamuoyuna teşekkür ediyoruz.
Biliyoruz ki…
Bu büyük tirajı da Bursa’nın desteğiyle yine birlikte geçeriz.
Ferhat Hoca, Kuzey Irak’taki Türkmen bölgelerini inceledi
Son dönemde… Ortadoğu ile ilgili gelişmelerde, özellikle de Kuzey Irak bölgesindeki hareketler ve Suriye’de yaşananlarla ilgili değerlendirmeleri önemsenen bilim adamları arasında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Pirinççi dikkat çekiyor.
Çünkü…
Ferhat Hoca da bölgeyle ilgili gelişmeleri internet ya da televizyonlardan değil, bizzat saha çalışması yaparak yerinde izliyor.
Nitekim…
Tunus’ta yapılan genel seçimler için Kuzey Afrika’da gözlemler yapan Ferhat Hoca hafta içinde de Kuzey Irak’taydı.
Burada…
Araştırmalara yönelik yaptığı saha çalışmasında Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Milletvekili Erşad Sahili’nin yanı sıra Kerkük Valisi Necmeddin Kerimi’yi ziyaret etti, Komala Genel Başkanı Şeyh Ali Bapir ile bölgedeki gelişmeleri değerlendiren önemli bir görüşme yaptı.
Bölgede Türkmen nüfusu nedeniyle Türkiye’nin en çok önemsediği yerlerden Süleymaniye’de de araştırmalar yapan Doç. Dr. Pirinççi, saha çalışmaları sırasında Musul-Tikrit karayolunda trafik yoğunluğunu da yaşadı. Ferhat Hoca, araştırma çalışmalarının ardından Bursa’ya döndü.
Faruk Anbarcıoğlu’nu duygulandıran Dilruba Evi ziyareti!
Geçmişte başarılı bir öğretmen ve iyi bir eğitimci olarak tanınan Faruk Anbarcıoğlu 2002-2007 döneminde AK Parti Bursa Milletvekili olarak Meclis’te görev yaptı. Milletvekilliği sona erince de köşesine çekilmedi.
Gerçi…
Aktif olarak siyasetin içinde olmadı, ama davet edildiği tüm siyasi organizasyonlara katıldı. Yanı sıra, şair olarak edebiyat dünyasına yönelik organizasyonların içinde oldu. Kentin sosyal yaşamında da yer aldı.
Geçenlerde…
Sohbet ederken çok etkilendiği bir ziyareti anlattı.
Geride kalan yılın son günlerinde Kaplıkaya’daki Huzur Evi’ni ziyaret etmiş. Ardından, Zahide Arı’nın bilgilendirmesi ve davetiyle Yeşil Cami’nin arkasındaki Dilruba Evleri Derneği’ne ait yaşlı bakım evine gitmiş.
“İnanın, adını ilk kez duyduğum bir dernek. Fakat, o ziyaret sırasında çok etkilendim” diye söze başlayıp şunu söyledi:
“Hem sevinci, hem hüznü bir arada yaşadım. Gördüklerimden yüreğim burkuldu. Gözyaşlarımı yüreğime akıttım.”
Onu böylesine duygulandıran kötü manzara değil, tam aksine yaşlılara gösterilen itina nedeniyle duygulanmış, verilen hizmetten etkilenmiş.
Söylediği şu:
“Ne kadar içten, ne kadar samimi bir ortamdı anlatamam… 110 yaşındaki ninemiz derin bir uykudayken başucuna çöküp bu güzelliği seyrettim. Bu ninemiz daha 2 yıl önce Dilruba Evleri Derneği Başkanı Hatice Okur ve beni davet eden Zahide Arı’nın yardımlarıyla umreye gitmiş.”
Aktardığına göre…
Söz konusu bakım evinde 40-110 yaş arasında ve çoğu yatağa bağımlı 34 ihtiyaç sahibine bakılıyor. Yan taraftaki bir başka evde de 0-19 yaş arası 19 gence bakıldığını sözlerine ekledi.
Ulucami’deki sabah namazı dillerde
Yeni yılın ilk günü, yani 1 Ocak sabahı Ulucami’deki sabah namazında yaşanan izdiham herkesin dilinde. Bayram namazlarından bile kalabalık olduğu gözlenen yeni yıl sabahı ile ilgili gözlemlerini eski milletvekili Faruk Anbarcıoğlu şöyle anlattı:
“Saat 06.20’da bırakın Ulucami’ye ulaşabilmeyi, Zafer Plaza önünde trafik kilitlendi. Aracını oraya bırakanlar camiye kadar yürüdü.,5. Makam kabul edilen Ulucami en kalabalık cemaati gördü. Cemaatte gençler fazlaydı.”