15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan arınma operasyonlarının işadamları ayağında sürpriz gelişmeler ortaya çıkıyor.
Örneğin…
FETÖCÜ paralel yapılanmaya yardım ya da bağış yaparak destek oldukları iddiasıyla gözaltına alınan işadamlarından bazıları, aynı zamanda paralel yapıyla mücadele etmesi için kurulan vakıf ve derneklere de en büyük yardımı yapanlar çıktı.
Nitekim…
2 yıl önce dönemin Bursa Valisi olan Münir Karaloğlu’nun önderliğinde kurulan bir vakıf var. Kısaca BURGEV olarak bilinen Bursa Gençlik ve Eğitim Vakfı’nın kuruluştaki en büyük hedefi okul yaptırmak. Ayrıca,durumu iyi olmayan öğrencilere de burs sağlamak.
Bu iki hedefin de bir nedeni var elbette.
Bilindiği gibi…
Paralel yapı daha eğitim aşamasındayken gençleri etkileyip bünyesine katıyor ve Işık Evleri’nden başlayıp okullara yerleştirerek etkili makamlara ve görevlere hazırlıyor. 15 Temmuz darbe girişiminde bu çok açık şekilde görüldü.
BURGEV de kurulurken, paralel yapıyla mücadele edebilmek için onun yöntemini belirledi. Bunun için de Robert Kolej gibi mükemmel bir okul kampusu planlandı.
Böylece…
Çocukların paralel yapı dernek, vakıf ve okullarına gitmemeleri için ortaya alternatif çıkarılması düşünüldü.
İşte…
Halen Antalya Valisi olan Münir Karaloğlu’nun Bursa Valisi olduğu dönemde bu amaçla kurulan vakfın kurucuları arasında AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla siyasi yöneticilerin yanı sıra kentin tanınmış işadamları da yer aldı.
Ancak…
Devam eden FETÖ operasyonu sırasında parelel yapı okulları, dernekleri ve vakıflarına maddi yardım yaptıkları gerekçesiyle gözaltındaki işadamlarının büyük kısmının, aynı zamanda Burgev’e de yardım ettikleri görüldü.
Hatta…
Vakfın yönetiminde olup, paralelci bilinen okul ve derneklere bağış yapmaktan gözaltına alınanlar var.
Bu da…
Operasyonların hem en büyük sürprizi, hem de en büyük çelişkisi oldu.
Çünkü…
Yardım toplama aşamasında kentin etkili makamlarda olanları devreye girdikleri için işadamlarının da seçenek şansı azalıyor ve kendilerini bağış yapmak zorunda hissedebiliyorlar.
Bazıları da, “hayırlı bir iş” yapıldığı düşüncesiyle yardımda bulunuyorlar.
Beştepe’de demokrasi nöbetindeki Bursalılar
15 Temmuz’dan bu yana tüm il ve ilçe meydanlarında olduğu gibi, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde de vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyorlar.
İşte…
Beştepe’deki bu nöbetlerde Bursalıları gösteren bazı fotoğraflar elimize geçti.
İlkinde…
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin ile Gürsu eski Belediye Başkanı Orhan Özcü ve Yenişehir eski Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil var.
Diğerindeyse…
Mudanya’da son yerel seçimde belediye meclisi adayı olan Sevil Pamirol destek için gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde görülüyor.
AK Parti’de istifası istenen Karamanlı soruyor!
Devam eden FETÖ/PDY operasyon ve soruşturmalarının siyaset ayağıyla ilgili Bursa’da dikkat çekici gelişmeleri bu sütunlarda dün paylaştık.
Önce…
Pazar akşamı, “CV’sine FETÖCÜ Ahenk Hukuk Derneği Üyesi olduğunu yazdığı” gerekçesiyle AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı’nın önerisi üzerine AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Karamanlı’nın istifası istendi.
Pazartesi akşamı da yönetimin iki numaralı ismi olan İl Başkanvekili Abdullah Duman hakkında algı operasyonu yapıldığını ve bu nedenle yönetimi rahatlatmak amacıyla istifa ettiğini açıkladı.
Mehmet Karamanlı ile dün konuştuk.
Önce…
“Pazar istifam istendi, pazartesi akşamı yönetim kuruluna girmemem için ricacı olundu, fakat yönetime girdim istifa da vermedim” dedi.
Nedenlerini anlatırken de şunu söyledi:
“HUDER üyesiydim. Baro camiasında sağ cenahı birleştirici çalışmaları nedeniyle Ahenk Hukuk Derneği’ne üye olmak istedim. Üye almadıklarını, ama etkinliklerine katılabileceğimi söylediler. CV’me yazmakta sakınca görmedim.”
Şunu vurguladı:
“CV 2010 yılında hazırlandı ve hiç yenilemedim. Sedat Yalçın döneminde disiplin kurulundaydım. Cemalettin Torun’un atama yönetiminde yer aldım, kongrede yönetime seçildim. O CV Bilgi İşlem’de hep vardı.”
Merak ettiği şu:
“Bu kadar zamandır dikkat çekmeyip bugün mü fark edildi?”
Şunu da sordu:
“Ahenk Hukuk Derneği üyesi olmadığım halde CV’me yazdığım için istifam isteniyorsa; bu dernekle iç içe geçmiş, birlikte çalışmış, destek alıp destek vermişler ne yapacaklar?”
Söylediği şu:
“Önce onlar istifa etmeli ki sıra bizlere gelsin.”
Şuna da dikkat çekti:
“Hakkımda Emniyet’ten istihbarat raporu olduğu söylendi. Araştırdım, böyle bir rapor olmadığı ortaya çıktı.”
Şaşırdığıysa şu:
“Paralelle çok uğraştığım için uyarılıyordum. Şimdi paralelden istifam isteniyor. Şaşırmayıp ne yapayım?”
Semih Peksert’ten askerlik molası
Son dönemde… “Sınır nöbetindeki Mehmetçik’e mektup” gibi Türkiye genelinde örnek alınıp uygulanan projelere imza atan AK Parti Osmangazi Gençlik Kolu Başkanı Semih Peksert telefon etti.
Vatani görevini yapmak üzere Kastamonu’ya gidiyormuş. Acemi eğitiminin ardından da Ankara’da Çankaya’ya gelecekmiş.
Telefonda helalleştik, biz de uğurladık.
Asker olduğu 5 aylık dönemde AK Parti Osmangazi Gençlik Kolu Başkanlığı’na yardımcısı Hakan Köprülüoğulları vekalet edecek.
Meral Akşener’in Gündoğdu’da akrabaları çıktı
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in geçtiğimiz pazar günü Batı Trakya Türkleri Derneği pikniğine davet edilmesinin sırrı çözüldü.
BTTD Başkanı Şükrü Köse’nin “Biz davet etmedik, camiadan biriyse bizi bağlamaz” dediği davet için, Gündoğdu Köyü’nden Mehmet Koçer aradı ve “Ben davet ettim” dedi.
Davetten Köse’nin de bilgilendirildiğini iddia eden Koçer, yıllardır pikniğe sahip çıktıklarını vurguladı ve “İlanlarda halka açık denilen piknik yalnızca bir partiye mi açık, bizim birini davet etmemiz suç mu?” diye sordu.
Akrabalığı da şöyle açıkladı:
“İskeçe Kurular Köyü’nden mübadeleyle göç edenlerin bir kısmı Bursa Gündoğdu, bir kısmı İzmit Eşme’ye yerleşti. Hepsi akraba. Meral Hanımın da burada akrabaları var, ben de akrabasıyım.”