Aslında… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, nisan ayının başına yönelik Bursa programı tasarlanmış, hatta ilk hazırlıkları da yapılmıştı.
Ancak…
Bu sütunlarda daha önce aktardığımız gibi il binasında tadilat var. İki dairenin birleştirilmesiyle katın tamamını kullanabilir duruma gelen İl Başkanlığı’nın, ziyareti sırasında Genel Başkan tarafından açılması da arzu ediliyordu.
Ne var ki…
Yeni salonlar ve çalışma düzenlemesi bitmeyince, biraz da zorunluluktan program ertelendi. Bu kez de, nisan ayı içinde Kılıçdaroğlu için uygun tarihlerde başka illerin programları ortaya çıktı.
O nedenle…
CHP liderinin Bursa’ya gelişi mayıs ayı başına kaldı. Kesin tarih ise önümüzdeki günlerde belli olacak.
Programı…
CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’e sorduk. Şunu söyledi:
“Genel Başkanımız geçen ay Ankara’da demokratik kitle örgütleriyle yaptığı toplantıda 16 maddelik çağrı gündeme getirdi. Biz de Bursa’dan 3 otobüsle gidip katkı sağladık. Şimdi bu programı illerde genişletiyoruz.”
Sonra da…
Toplantının amacıyla ilgili olarak şunu söyledi:
“Amacımız CHP’yi halkın temsilcileri konumundaki sivil toplum örgütleriyle buluşturmak. Özellikle de CHP’li olmayan sivil toplum örgütleri hedefimiz. Yani tam anlamıyla dışa açılım programı olacak.”
Ardından…
Bursa’da uygulanacak program hakkında bilgi verdi:
“Cami derneklerinden çevre derneklerine, hemşeri derneklerinden kültürel amaçlı derneklere kadar herkese açık toplantı planladık. Bu şekilde, CHP’li olmayan yaklaşık 300 sivil toplum örgütüne davet hazırladık.”
Şöyle devam etti:
“Sayın Kılıçdaroğlu toplantının başında 10-15 dakikalık kısa bir sunuş konuşması yapacak. Sonra da toplantıya katılan her örgüt temsilcisine söz verip dinleyecek. Zaten burada amaç onları dinlemek.”
Şunu da ekledi:
“Bu buluşmada Türkiye’nin meseleleri partiler üstü olarak konuşulacak. Demokratik yapıda bir Türkiye için fikir alışverişi yapılacak. Elbette yeni anayasa da gündeme gelecek.”
CHP’de örgütü konuşturma dönemi
CHP’de yılı dörde bölerek yeni bir program hazırlandı. Her bölümün ilk 3 ayı 17 ilçede, dördüncü ay İl örgüt toplantısı olacak. Böylece yılda toplam 72 toplantıya ulaşılacak.
17 ilçede örgüt toplantıları yapıldı. İl toplantısı ise 9 Nisan Cumartesi günü Prenses Düğün Salonu’nda. Ucu açık toplantıda önce parti örgütü konuşacak, sonra protokol söz alacak.
CHP İl Başkanı Şadi Özdemir bunu “Örgütü konuşturma dönemi” olarak tanımlarken, “Parti örgütünün konuşabileceği ortam yaratılacak. Dışarıda birbirimizle uğraşmak yerine, içeride herkes eteğindeki taşı dökebilecek” dedi.
Özdemir mutlu: CHP harekete geçti
CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’le konuşurken, geçtiğimiz hafta yapılan toplantıyı da sorduk. “Yaklaşık 1500 kişi katıldı” derken mutluydu.
Gelinen noktayı şöyle açıkladı:
“Parti için çalışacak 600 gönüllü ile tüm planlamayı yapabileceğimizi düşünüyorduk, ama çalışmak için başvuranların sayısı 800’e yaklaştı.”
Şunu ekledi:
“İnsanlar geliyorlar, form doldurup çalışmak istedikleri konuları işaretliyorlar. CHP’yi harekete geçirdik. Bu da sevindirici.”
AK Parti Nilüfer, “kafa kafaya vermek” için çalıştayda
Bursa’da AK Parti iki ilçede muhalefette, ama Nilüfer kazanamadığı tek ilçe olma özelliğini sürdürüyor. Bu nedenle AK Parti Nilüfer’de tüm hesaplar ve çalışmalar belediyeye kazanmak üzerine yapılıyor.
Nitekim…
Parti teşkilatının “kafa kafaya vermesi” için Armutlu’daki İhlas Evleri’nde yarın akşam başlayıp pazar sona ermek üzere 3 günlük çalıştay planlandı.
Toplantıya…
12 kişilik ilçe yönetim kurulu, 12 belediye meclis üyesi, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla 64 mahalle başkanı olmak üzere 90 kişi katılacak.
Sohbet ettiğimiz AK Parti Nilüfer Teşkilat Başkanı Tahir Kahveci ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Günay Çetin planlamayla ilgili şunu söylediler:
“Geçen yıl Oylat’ta yönetim kurulu ve belediye meclisi üyelerimizle toplanmıştık. Bu yıl mahalle başkanlarımızı da katıp çalıştay düzenledik.”
Toplantının amacını da şöyle açıkladılar:
“Önce geçen yıldan bu yana neleri ne kadar yaptığımızı, sonra mahalle başkanlarımızla kafa kafaya verip belediyeyi kazanmak için neler yapmamız gerektiğini konuşacağız.”
Osmangazi’den istekleri var: Yunuseli gibi bir Demirtaş!
Gördüğümüz şu… Demirtaş’ta en örgütlü parti olarak Saadet Partisi çalışıyor. Eski belde yeni mahallenin sesini duyurma görevini de SP üstlenmiş.
Nitekim…
4 mahalleden oluşan Demirtaş’ta SP Bölge Temsilcisi Fatih Tezel ile Mahalle Temsilcisi İbrahim Kaya ve SP Osmangazi yönetim kurulu üyeleri Kerim Bulut ile Orhan Turgut ziyaretimize geldiler.
Söyledikleri şu:
“Demirtaş Belediyesi’nin yaptığı düğün salonu, halı saha ve cami yıkıldı. Yeni yapılan cami 4 yıldır bitmedi.”
Gözlemleri şu:
“Yeni yapılan binaların altında kağıt üzerinde otopark var. Ama yükseklik nedeniyle araçlar giremiyor. Sokaklara park eden araçlar, zaten dar olan yolları geçilemez hale getiriyor.”
İsteklerini de söylediler:
“80 bin nüfusa dayanan Demirtaş cazibe merkezi olacaktı, ama varoş kaldı. Yollarımız yetersiz. Yunuseli’nde villalık bölge var, biz de böyle plan istiyoruz. Meydanımızın korunması da isteğimiz.”
Şu bilgiyi de verdiler:
“Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Hüseyin Erdönmez’den randevu istedik. Demirtaş’a da Yunuseli gibi ilgi gösterilmesi isteğimizi ve gözlemlerimizi kendisine de ileteceğiz.”