Son yerel seçim 30 Mart 2014’te yapıldı. Bu seçime gidilen süreçte CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan toplantılarda iddialı bir söylem ortaya koyuyor ve “Aday listesinin ilk sıralarında 30 yaş altı bir genç mutlaka olacak” diyordu.
Dediğini yaptı da…
Listenin 5. sırasına, o tarihte 28 yaşında olan Olcay Kımıcı’nin yazılması için ısrarcı oldu, sonunda isteğini de kabul ettirdi.
Nitekim…
Seçim sonrası Yıldırım Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptığında, en genç üye olarak oturumu Olcay Kımıcı açtı.
Ne var ki…
Seçimden 2 yıl sonra, 2 Mayıs 2016 günü CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı’na akşam saatlerinde sürpriz bir haber ulaştı. Kımıcı’nın CHP’den istifa ettiği duyulduğunda Aklan çok şaşırdı, fakat bir türlü telefonla ulaşamadı.
Derken…
Pazartesi günü yapılan Yıldırım Belediye Meclisi toplantısı sırasında CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan ikinci büyük sürprizi yaşadı.
Bu kez de…
2.5 aydır Meclis’te toplantılara bağımsız üye olarak katılan Olcay Kımıcı’nın dilekçe vererek “AK Parti Grubu’na alınmasını istediğini” öğrendi.
Bunun üzerine…
Salı akşamı yapılan İlçe Yönetim Kurulu toplantısında arkadaşlarına konuyu biraz da duygusal bir yaklaşımla açtı.
Dedi ki:
“Genç bir arkadaşın listede olması için çok ısrarcı oldum. O günün koşullarında Olcay Kımıcı en uygun isimdi ve listeye benim kontenjanım olarak yazılmasını sağladım.”
Şöyle devam etti:
“Bu arkadaş CHP’den istifa ettiğinde çok şaşırdım ve üzüldüm. Fakat şimdi Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu’na alınması için dilekçe verdi. Demek ki AK Parti üyesi olmuş. Çünkü, üye olmasa, gruba giremez.”
Şunu açıkladı:
“Benim için çok kötü oldu. Bu gibi konularda birinin sorumluluğu üstüne alması gerekiyor, o da benim. Çünkü listeye yazılmasını ben sağladım. O nedenle kendimi siyasi sorumlu kabul ediyorum.”
Şunu ekledi:
“Bunun gereği de istifa etmektir. Ben ilçe başkanlığından istifa etmeyi düşünüyorum.”
Bu sözlere…
Yönetim kurulundan itiraz geldi. Onlar da, “Sorumluluğu sadece sana bırakamayız. Bu yola beraber çıktık, istifa etmeni kabul etmiyoruz” dediler.
Dün konuştuğumuzda…
Aklan’ı sıkıntılı gördük. Kendini siyasi sorumlu kabul etmeyi sürdürüyor, fakat arkadaşları karşı çıktığı için istifa kararını durdurmuş.
Yine de…
“Bu işin bir sorumlusu olmalı” görüşünü tekrarladı.
AK Parti’ye ramazanda üye oldu
Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Olcay Kımıcı’nın 2 ay önce CHP’den istifa ettikten sonra, pazartesi günü yapılan Meclis toplantısında, AK Parti Grubu’na alınması için dilekçe vermesi sürpriz oldu.
Bu durumu…
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’ya sorduk. Şu bilgiyi verdi:
“Sayın Olcay Kımıcı ramazan ayı içinde partimize başvurdu ve ikametinin bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nden AK Parti üyesi oldu.”
Böylece…
Yıldırım Belediye Meclisi’ndeki sandalye dağılımında AK Parti’nin üye sayısı 33’e yükselirken, CHP 4’e indi.
Bursa 120 bin Suriyeli göçmenle yeni bir dönemi planlıyor
Kısa adıyla IMPR Humanitarian olarak bilinen ve Suriyeli göçmenlerin Türkiye ile adaptasyonunu sağlamak üzere insani projeler üreten bir sivil toplum örgütü var: Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi İnsani Yardım Derneği.
Dernek…
Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği fonlarıyla bulduğu kaynağı projeleri için harcıyor.
İşte…
Merkezi Ankara’da bulunan bu dernekte Politika Belirleme Başkanı olarak görev yapan Yüksel Yeni dün çay içimi konuğumuz oldu.
Öncelikle de…
Bursa’daki Suriyeli yaşamı ile ilgili bilgiler verdi:
“Bursa’da 120 bini aşkın Suriyeli göçmen var. İşadamı ve sanayici olanları Çarşambapazarı ve civarında yaşıyorlar. Fakat büyük bölümü Ankara Yolu’nun altındaki mahallelerde.”
Şöyle tarif etti:
“Şehrin Batısı’ndaki Bağlarbaşı’ndan itibaren, yolun altındaki kuşağın tüm noktalarında varlar. Yıldırım’da Arabayatağı, Yavuz Selim ile Gürsu ve Kestel’de daha fazlalar.”
Sonra da…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla gündeme gelen, ancak itiraz da gören Suriyelilere vatandaşlık konusunu konuştuk.
Yaklaşımı şu:
“Türkiye’de 3 milyon Suriyeli göçmen var. Amaç, içlerindeki nitelikli gücü çekmek. 10 bin nitelikli olsa bile yeter. Çünkü bu rakam taşınabilir.”
Şu yorumu yaptı:
“Cumhurbaşkanı’nın vatandaşlık çıkışı kesinlikle popülist değil, tam aksine, stratejik bir hamle.”
Bu noktada…
Anadolu ve Mezopotamya’nın tarih boyunca göç coğrafyası olduğunu anımsatıp “Kime dokusan bir yerden geliyor” dedi ve şunu söyledi:
“Göç alışkanlığı var. Göçü topluma entegre etme alışkanlığı da var. Osmanlı bunu başarmış. Fakat 200 yıldır kamu aklı ne yazık ki göçle ilgili strateji geliştirmemiş.”
Ardından…
IMPR Humanitarian olarak yürüttükleri çalışmaları özetledi:
“Göçmenlerin adaptasyonuna yönelik çalışmalar yapıyoruz. İstihdam farkındalığı oluşturuyoruz. Çalışmalarımızı kamu kurumlarını göçe monte ederek yürütüyoruz.”
Hijyen kitleri dağıtıldı, okul planlanıyor
IMPR Humanitarian kısa adıyla bilinen Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi İnsani Yardım Derneği 30 ilde örgütlendi ve toplam 400 çalışanı var. Bursa’da toplam 22 kişinin çalıştığı Acemler Caddesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi karşısında 2 merkezi bulunuyor. Derneğin Bursa Koordinatörü olarak Abdullah Yeni görev yapıyor.
Dernek geçtiğimiz günlerde Bursa’daki Suriyeli göçmenlere 25 bin hijyen kiti dağıttı. Bir yandan da Suriyeli çocukların okul adaptasyonu için planlama yapıyor.