Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Muhalefet iç sorunlara daldı iktidar sahada yalnız kaldı!

Kağıt üzerinde bakıldığında Türkiye’nin önünde 3 yıl seçim yok. Buna karşın 2019 yılında önce mart ayında yerel seçim yapılacak. Sonra ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ardından da kasım ayında milletvekili genel seçimi olacak.

Fakat…

Siyaset bugüne kadar hiç böyle uzak hesap içinde olmadı. Çünkü, her dönem sürpriz ya da hesapta olmayan gelişmeler siyasetin yol haritasını etkiledi, rotasını değiştirdi.

Nitekim…

Durgun görüntüye karşın Türkiye’nin önünde yeni anayasa ile başlayan ve başkanlık sistemi ile doruğa çıkacak olan yeni bir yönetim süreci var.

O süreç öncesi…

Siyasi partilerin genel durumlarına baktığımızda muhalefet partilerinin iç konulara ve sorunlara odaklandığını görüyoruz.

Örneğin…

CHP kurultaydan yeni bir yapı ile çıktı, ama sonrasında haftalardır Atatürk portresinin indirilip indirilmediği tartışmasına takıldı kaldı.

MHP ise kurultay isteğine karşı Genel Merkez’in geliştirdiği defansa odaklandı. Tüm beklentiler “Kurultay yapılacak mı, yapılmayacak mı?” tartışmasına bağlı hale geldi.

Buna karşın…

İktidar partisinin tüm kademeleriyle sahada olduğunu görüyoruz. Yerel ve genel iktidar olmanın da avantajıyla teşkilatlarda seçim olacakmış gibi bir hareketlilik sürdürülüyor.

İşte…

CHP Bursa Milletvekili ve Grup Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Aydın da dün sohbetimizde bu noktaya dikkat çekti.

Söyledikleri, CHP için erken uyarı özelliği taşıyor:

“İktidar partisi kendi siyasi planını yaptı. Bizim de bir an önce kendi siyasi planımızı yapıp, yarın seçim olacakmış gibi sahaya çıkmamız lazım.”

Bu noktada..

“Zaman boşa geçiyor” uyarısının altını çizen Aydın şuna dikkat çekti:

“Kurultaydan sonra parti örgütlerimizde bir sessizlik görüyorum. Hemen silkelenip harekete geçmeliyiz. Hatta, rejim değişikliği planını iktidardan önce halka gidip anlatmalıyız.”

 

Gündem yine Atatürk Stadyumu: Yıkmak şart mı?

 

Kamuoyunun Timsah Arena olarak kabul ettiği Büyükşehir Belediyesi Stadyumu dünya ölçülerinde muhteşem oldu. Fakat, kent meydanı yapılmak üzere eski stadın, yani Atatürk Stadyumu’nun yıkılması hala tartışılıyor.

Gerçi…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe son açıklamasında eski başkan Erdem Saker’in önerisi doğrultusunda kapalı tribünün korunabileceğini söyledi, ama yine de Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasına karşı önemli bir kesim var.

Osman Arıkan da stadyumun yıkılmasına karşı olanlardan.

Bir dönem CHP ve Bursa siyasetinin etkili isimlerinden olan Arıkan, bazı çevrelerde ortaya çıkan “Atatürk’ün adının silinmesi” kaygısına katılmadığını ifade ediyor ve bu kent için siyaset yapmış biri olarak şunu soruyor:

“Yenisi yapıldı diye eskisini yıkmak şart mı?”

Meydan ihtiyacı için farklı düşünüyor:

“Bursa 1940’lardaki gibi Altıparmak ve Atatürk caddelerinden ibaret değil. Bugün Doburca’nın ötelerinden başlayıp, Kestel’i aşarak İnegöl sınırlarını zorlayan bir Bursa söz konusu.”

Sonra da Başkan Altepe’ye sesleniyor:

“Surları restore eden, Bali Bey Han, Ördekli Hamamı, Muradiye Külliyesi ve çok sayıda eseri gün yüzüne çıkaran, Balkanlardaki Osmanlı eserlerini ayağa kaldırmaya giriştiği için kutluyoruz.”

Şunu da ekliyor:

” Ama… Kent Meydanı için Atatürk Stadyumu yıkılmamalı.”

 

Şehreküstü’nde Lütfi Hoca yeniliği: İkindi okumaları

 

Dile kolay… 30 yıllık din adamlığı hizmetinin 27 yılın Tuna Camii İmamı olarak geçirdi. Bursa kamuoyu da onu bu göreviyle tanıdı. Bursa protokulu ve her partiden siyasiler yıllarca cuma namazlarında Tuna Camii’nde cemaati oldular.

Hep aktif oldu, hep sosyal yaşamın içinde yer aldı. Kent Konseyi Başkan Yardımcısı olarak da toplumsal görev üstlendi.

1 ay önce Şehreküstü Camii İmam-Hatibi olarak atanan Lütfi Hoca, yeni görevine çok hızlı başlangıç yaptı.

Şimdi…

Yeni görev yeri Şehreküstü Camii’nde Türkiye’ye örnek olacak bir yenilik başlattı. Artık her ikindi namazı öncesi cemaat 15 dakikalığına olsa da kitap okuyor.

Gerçekten çok güzel bir Lütfi Hoca yeniliği kazanıldı.

 

Mermer TIR’ları başladığında Orhaneli Yolu yeter mi?

 

Orhaneli merkezli olarak dağ yöresinde yeni bir heyecan var. Bu heyecan, Mermer Organize Sanayi Bölgesi hazırlıklarının yaşama geçme aşamasına gelmesinden kaynaklanıyor.

Yöre halkı…

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun 500 milyar Dolar olarak dile getirdiği mermer rezervini kurtuluş olarak görüyor.

O nedenle de…

Daha yakın zaman öncesine kadar mermer ocaklarına karşı çıkan yöre halkı, şimdi Mermer OSB’yi destekliyor ve heyecanını da belli ediyor.

Ancak…

Projeyle ilgili geleceğe yönelik kaygı ortaya koyanlar da var. Bunlar arasında mermer işleme tesislerinin gereksinim duydukları su kaygısı dikkat çekici.

Yanı sıra…

Kentle ilgili her konuya duyarlı yaklaşım gösteren Merkez Sağ Hareketi Bursa Temsilciliği Proje Direktörü İnşaat Mühendisi Cengiz Duman bu proje için de arka plana ışık tutan bir değerlendirme yaptı.

Daha açık söylemek gerekirse, Mermer OSB kurulup da mermer taşıyan TIR’lar Bursa-Orhaneli Yolu’na çıktığında yaşanabilecekleri sorguladı.

Dikkat çektiği de şu:

Yıllar öncesine göre çok mesafe alınmış olmasına rağmen yolun yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Böylesine büyük bir rezerv gündemdeyken asıl konuşulması gerekenlerin başında ulaşım gelmeli.”

Önerisi de şu:

Günde yüzlerce TIR’ın hareket edeceği mevcut yol ve bağlantılı arterler şimdiden düşünülüp gerekli önlemler alınmalı.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X