Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Siyasetin çıkış yolu: Halkın refahı için iktidar-muhalefet birlikteliği!

Demokrasi, iktidar kadar muhalefete de sorumluluk yüklüyor. O bakımdan, iktidar vemuhalefet ayaklarından biri ortadan kalktığında, ya da işlevsiz kaldığında demokraside olmuyor.

Bu da…
Birbirleriyle siyaseten yarışmaları çok doğal olan, iktidar ve muhalefet şeklinde tanımlanan siyasi yapılara sorumluluk yüklüyor.
Nitekim…
Cuma akşamı Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimizCHP’nin eski genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, demokrasinin gelişimi adına tam da bu noktaya dikkat çekti.
Söze…
“Bizler neden siyaset yapıyoruz sorusunu kendimize sormamız gerekir” diye başladı ve şunu söyledi:
“Biz siyasetçilerin hedefi halka hizmet etmek, sorunları çözmek olmalı. Ama siyaseti birbirimize gol atmak olarak görüyoruz.”
Sonra da…

Siyasete çıkış yolu göstermek anlamında şu çağrıyı yaptı:
“Halkın refahıyla ilgili konularda bir araya gelmeliyiz. Siyasetin tek amacı halka hizmet olduğuna göre, bunu yapabilmeli ve bir araya gelebilmeliyiz.”
Bu noktada…
İktidarın algı yönetimi yöntemiyle hareket ettiğini ifade etti.
Düşüncesini ortaya koyarken de “Algı yanıltır, gerçekler acıtır diye bir laf vardır” deyip şöyle devam etti:
“Ne yaparsak yapalım… İster iktidar, ister muhalefet siyasetçiler olarak önce milletin hayrını, vatanın bütünlüğünü düşünmeliyiz.”
Şunu vurguladı:
“Salt siyasi hamlelerle hareket edilirse bir gün gelir halkı yanıltır ve ortaya çıkan gerçekler de insanları acıtır.”
Şunu da ekledi:
“Hükümet gündem oluşturma ve algı yönetimi çabası içinde. Bunu da medya yoluyla yapıyor. Oysa bu çok yanlış. Çünkü, siyasetin esas amacı hizmet olmalı.”
Çağrısını vurguya dönüştürdü:
“Onun için, iktidar ve muhalefetin ülke yaranına olan işlerde bir araya gelebilmeleri çok önemli. Bunu başardığımızda pek çok sorun kendiliğinden aşılır.”

 

***

 

CHP yarın seçim olacakmış gibi hazır

 

Bir dönem Genel Başkan Yardımcılığı da yapan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, gündemdeki gelişmeleri değerlendirirken seçim olasılığı üzerinde de durdu.
Söylediği şu:
“Biz CHP olarak yarın olsa bile 81 il, 958 ilçe ve 1394 yerleşim biriminde seçime hazır bir partiyiz.”
Şunu da ekledi:
“Önümüzde 6 aylık bir süreç var, erkene de çekilebilir elbette. Biz Yüksek Seçim Kurulu’nun belirleyeceği seçim takvimine her koşulda hazırız.”

 

***

 

Duayen turizmciden reçete: Arap turistleri kırmayın

 

 

Bursa’da 5 yıldızlı otel sayısının çok az olduğu yılları bilenler Barış Özkan’ı anımsarlar. Sosyal yaşamın bu kadar gelişmediği yıllarda, Bursa’nın sosyal buluşma yeri işlevini de üstlenen Çelik Palas’ta 1989-1998 arası Genel Müdür olarak hizmet verdi.
Ardından…
İstanbul’a gitti ve Plaza Otel’de Genel Müdür olarak turizme hizmet etmeyi sürdürüyor.
Bu kente turizm hizmeti veren ve mesleğinin duayen isimleri arasında yer alan Barış Özkan uzun süredir Bursa’ya gelmiyordu. Cumartesi günü Merinos’ta gerçekleştirilen Turizm Yıldızları Buluşması sırasında karşılaşınca hasret giderdik.
Önce…
Bursa’yı nasıl bulduğunu sorduk. Söze, ilk kez gördüğü Merinos’tan etkilendiğini vurgulayarak başladı ve “Bursa’nın hem kentsel, hem turizm potansiyeli anlamında gelişmesi adına çok önemli” bulduğunu söyledi.
Gözlemi şu:
“Bursa’da sanayinin getirdiği bir turizm hareketi var. Bu elbette önemli. Otel sayısının çoğalması da önemli. Fakat otel yatırımcılığı kolay bir iş değil, 3-4 yılda bir yenilemek gerekir. Onun için otellerin sayısının çoğalması kadar, iyi işletilmeleri gerekiyor.”
Şuna dikkat çekti:
“Bursa turizmde alternatifler üretmeli. Örneğin Antalya ölü kış sezonunu canlandırmak için futbol sahaları yaptı. Bursa da alternatiflerini geliştirmeli. Üstelik Bursa turizmde çeşitlilik açısından çok zengin. Bunlar daha da geliştirilebilir.”
Duayen turizmci sonra da şu uyarıyı yaptı:
“Bursa’da bir dönem Arap turistler çoktu, sonra gelmez oldular. Şimdi yeniden Araplar geliyor. Üstelik Uludağ ile de ilgileniyorlar. Bursa bunu iyi anlamalı ve Arap turistleri kırmamalı, ürkütmemeli. Yoksa kaçıyorlar.”

 

***

 

“Turist trafikte kalmayı sevmez”

 

İlk kez gerçekleştirilen Turizm Yıldızları Buluşması’nı çok olumlu bulduğunu ifade eden İstanbul’daki Plaza Otel Genel Müdürü Barış Özkan, kendilerinin de önemli iş bağlantıları yaptıklarını belirtip, Bursa için bu organizasyonun ardından turizm fuarı adımının gelebileceğini söyledi.
Ardından da…
Duayen turizmci Bursa’nın turizm reçetesi ile ilgili şu uyarıyı yaptı:
“Bursa’nın trafiğini çok sıkışık buldum. Oysa turist zamanını trafikte geçirmek istemez. Onun içi trafikte kalmayı sevmez. Bu soruna mutlaka çare bulunmalı.”

 

***

 

Üniversitenin “minik elleri” dağlı çocuklara uzanıyor

 

 

Organizasyonu… Uludağ Üniversitesi Minik Eller Topluluğu Başkanı Fatma Salı ile birlikte İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Oğuzhan Çakmak ve Sivil Savunma Kulübü Başkanı Selin Levent yaptı.

Hedefte ise…
Dağın arka yüzünde kalan ve Bursa’nın Güneydoğusu kabul edilen bölgedeki ilçelerden Büyükorhan’ın Kınık İlköğretim Okulu’nda açılacak ana sınıfı var.
Bu amaçla…
Üçlü organizasyonla, üniversitenin minik elleri 15 Aralık’ta dağ yöresi çocuklarına yardım için uzanacaklar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X