Tanışıklığımız geçmişten… Daha 1995 yılında DYP İstanbul il Başkanı olduğu dönemden diyaloğumuz var. DYP Genel Başkanı olduğunda da bu diyalog sürdü. AK Parti’deki dönemindeyse zaman zaman görüşüyoruz.
Bu nedenle…
Bursa’yı özel olarak izlediğini bilenlerdeniz. Hatta, sokaklarında kendi başına gezebilecek kadar Bursa’yı tanır, burada yaşıyormuş gibi de kimi gelişmeleri ayrıntılarıyla bilir.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hızlı bir programla bugün Bursa’da olacak. Sabah Merinos’ta sivil toplum örgütleri ve Oda başkanlarıyla kahvaltı yaptıktan sonra Mustafakemalpaşa’da, ardından Mudanya Güzelyalı’da AK Parti adaylarıyla birlikte seçim çalışmasına katılacak.
Gerçi…
Daha geniş bir program düşünüldü, ama Soylu şu günlerde her gün bir başka kente gidiyor, yoğun bir şekilde seçim çalışması yapıyor.
Gittiği yerlerde İçişleri Bakanı olarak söyledikleri de Türkiye’nin gündemine oturuyor. Böylece, bir yandan sahada çalışırken, diğer yandan genel kamuoyuna terör ve güvenlik konularındaki açıklamalarıyla mesajını veriyor.
Nitekim…
Bursa’ya gelmeden, terörle ilgili değerlendirmeler yapıp uyarılarda bulunduğu mesajı ulaştı.
Gördük ki…
Gündeminde terör, hedefinde PKK ve HDP’den başlayarak ‘bağlantılı’ kabul ettikleri var. Söylediği şu:
“Hiçbir HDP’li ‘Bizim PKK ile bir ilişkimiz yoktur’ diyemedi bugüne kadar. Herkes bal gibi biliyor. HDP, PKK’nın siyasi kolu.”
Ardından…
“Yeni bir oyun tezgahlandığı” vurgusuyla şu notu aktarıyor:
“Bizim tespitlerimize göre, 229 HDP’li CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinden belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adayı oldu. Bunların önemli bir bölümü PKK ile bağlantılı.”
Bu noktada…
94 belediye başkanını PKK’ya para ve adam gönderdiği için görevden aldıklarını söyleyip kamuoyuna şu mesajı veriyor:
“Şu anda, terör örgütüne katılımda son 30 yılın en düşük sayısındayız. Çünkü, şah damarlarını kestik, kesmeye de devam ediyoruz.”
Anladığımız kadarıyla…
Mesajlarını daha ayrıntılı olarak bugünkü programlarında da sürdürecek.
Derste ‘Kaymakam’ var!
Bazen proje üretiyor, bazen yatırım planlaması yapıyor, bazen polis ve jandarma trafik ekipleriyle kontrola çıkıyor, bazen zeytin hasadına bahçelerde sıyırma yaparak katılıyor.
Söylemek istediğimiz şu:
Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer farklı bir kaymakam. Makamda oturmak yerine vatandaşın arasında olan genç ve enerjik bir mülki amir.
Okul ziyaretinde bir sınıfta okuma saatine rastlayınca, sıraya oturması da bunu gösteriyor.
Güvercin uçurdu, kahvehaneye gitti, adaylara hedefler gösterdi
Seçime 17 gün kaldı. İlk mitingi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçe ziyareti, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Mustafakemalpaşa’da destek mitingi yaptı, Kılıçdaroğlu ikinci ziyaret programını dün yaptı. Haftaya da miting için gelecek
Görünen o ki…
Kılıçdaroğlu, ikinci Bursa ziyaretinde biraz program dışına da çıktı.
Örneğin…
Şehit evi ziyareti için gittiği İvazpaşa’da Osmangazi Adayı Erkan Aydın’ın önerisiyle kahvehane sohbetine katıldı. Vatandaşla temas da program dışı o ziyarette gerçekleşti.
Mudanya’da Hayri Türkyılmaz’la güvercin uçuran Kılıçdaroğlu, sosyal güvenlik uzmanı Yıldırım Adayı Özgür Erdursun’un programında çalışma yaşamını anlattı.
Ortak mesajı Bursa oldu ve adaylarına hedefler gösterdi:
“Bursa beton ormanına dönmüş. 70’li yılların Bursa’sı nerede, bugünkü Bursa nerede. Biz Bursa’yı yeniden inşa edeceğiz.”
MHP seçim merkezi, Bozbey’in ofisi oldu
Bir dönem Uludağ gazetesinin yayınlandığı bina Ulubatlı Hasan Bulvarı’nda. Son 15 yıldır her seçim bu bina MHP İl Seçim Koordinasyon Merkezi olarak kullanıldı, seçim dönemleri her yerine MHP bayrakları asıldı.
Seçim geceleri de MHP yönetimleri sonucu buradan takip etti.
O bina…
31 Mart yerel seçimi için Millet İttifakı adına CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in seçim ofisi oldu. Gerçi CHP bayrakları yok, ama ön cephesi boydan boya Bozbey posteriyle kaplı.
Yıldırım’ın bağımsız adayı, siyasi partilerden fazla proje üretti
Öncelikle… Gösterdiği siyasi cesareti için kutladık. Çünkü, Yıldırım Bağımsız Belediye Başkan Adayı Muammer Akın’ın çıktığı yol hiç de kolay değil.
Aslında…
Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nden yetişip Saadet Partisi’nde siyaset yapmış. Fakat 24 Haziran’daki CHP-İYİ Parti ittifakına SP de katılınca istifa etmiş.
“Neden aday olduğunu” şöyle anlattı:
“Siyasi boşluk var. MHP de geri çekilince AK Parti meydanı boş buldu. Bu boşluk için aday oldum.”
Şunu da ekledi:
“Geçen dönem Yıldırım’da yaşanan sorunlarla ilgili olarak CİMER’e pek çok başvuru gönderdim. Fakat çözülemediğini görünce kendim çözmeye karar verdim.”
Elinde…
Siyasi partilerin hazırlıklarından daha kapsamlı bir seçim kitapçığı var. 28 ana başlık altında tam 150 proje kitapta yer alıyor. “Hepsini kendim yazdım” dedi.
Feridun Uyruk yeniden siyasi sahalarda
Uzun yıllar DYP il yönetim kurullarında görev yaptı, Bursa siyasetinin özel isimleri arasında yer aldı. Yanı sıra, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na yine uzun yıllar meclis üyesi olarak hizmet etti.
Feridun Uyruk yıllardır seyirci kaldığı siyasete, 31 Mart seçimiyle birlikte, İYİ Parti adına Millet İttifakı listesinden Nilüfer Belediye Meclisi Adayı olarak döndü.
Deneyimli siyasetçi ve Bursa’nın her köşesini iyi bilen biri olarak da kolları sıvadı.