Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Bir koronavirüs vakası

56 yaşında erkek hasta, Koronavirüsü çıktığından beri  kendine dikkat etti. Maskesine, mesafesini ve temizliğine önem verdi. Ancak sokağa çıkma yasağı kalkınca, kendine çok dikkat etmedi. Artık virüs bitti havasına girdi. Önlemini almayı bıraktı.

Bir hafta sonra ateş yüksekliği ve halsizlik nedeni ile hastanemize muayeneye geldi. Önlemimi alarak öncelikle COVİD-19 testine gönderdim. Yapılan testler sonucu koronavirüs pozitif çıktı. Şu anda hastanede yatıyor. Genel durumu da çok iyi değil.

 Bu hasta ve virüs ile ilgili çıkarılacak dersler;

-Tehlike devam ettiği sürece önlem devam etmelidir.

-Virüs için aşı ve kesin tedavisi bulunmadığı için herkes her zaman dikkat etmelidir.

-Virüs olsun veya olmasın, banka, metro vb kalabalık yerlerde belli mesafede durmayı her zaman sağlanmalıdır.  Bu   hem medenice hem de doğru olduğu bilinmelidir.

-Temizlik her zaman önemlidir. Günde 2-3 kez el, ayak temizliği, vücudu rahatlatır ve enfeksiyonlar da koruduğunu bilinmelidir. 

-Tansiyon ve diyabet hastaları daha dikkat ederek bu hastalıkların, hastalığının daha düzenli gitmesine önem vermelidir.

-Fazla kilo (obezite) her hastalığa davetiye çıkardığı bilinmelidir.

-Sosyal yaşantımızda daha düzenli ve sağlıklı olmak, ne kadar önemli olduğu düşüncesi hâkim olmalıdır.

-Fazla yemek, alkol, sığara, düzensiz uykunun vb ne kadar zararlı olduğu bilinmelidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X