Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Corona virüs ve grip-zatüre aşısı

Son günlerde bu konu gündeme sıklıkla gelmektedir.
En sık sorulan sorular,
-Grip ve zatüre aşısı yapalım mı?
-Grip ve zatüre aşısı coronada korurmu?
-Veya hafif mi atlatılır?
Bu sorular son günlerde sık sorulan sorulardır. Herkes bunu bilmeli ki, her virüsün veya bakterinin kendine özgü ve etkili aşısı olur. Bir virüsün veya bakterinin aşısı başka virüs ve bakteriye etkili değildir. Bu nedenle, grip ve zatüre aşısı yapmakla coronada korur veya hafif atlatırız diye bir durum söz konusu değildir.
Bu nedenle sadece korona için, boşuna telaş yapmayın ve boşuna aşı yapmayın. Eğer sık sık grip ve zatüreye yakalanmıyorsanız.
Grip ve zatüre aşısı kimlere faydalı ve kimlere yapılmalı?
Bu sorusuna bakalım,
Eğer bir kişi sık sık gribe yakalanıyorsa ve kronik bronşit vb gibi akciğerleri iyi değilse bu aşıları yapmalıdır. Çünkü bu mevsim grip ve zatüre ye yakalanma mevsimidir.
Yapılan aşı nedeniyle bu hastalıkların hafif geçmesini sağlayabilir. Ayrıca coronayada yakalanırsa, corona virüsünün çok tehlikeli olmasını önleyebilir.
Sonuç olarak;
Grip ve zatüre aşısının corona virüse faydası yoktur. Ancak kişi sık sık gribe ve zatüre ye yakalanıyorsa, bu hastalıkları hafif atlatabilmesi için aşılarını yapmalıdır. Çünkü bu kişiler corona salgının da, coronaya da yakalanırsa kötü geçebilir. Coronaya ancak bu şeklinde faydası olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X