Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Gıda ve çocuklar

Köşe Yazısını Dinle

Çocukların sağlıklı büyümesi için aldığı yiyeceklere mutlak dikkat edelim. Çocuklar erişkinler gibi değil, bütün organları çok nazik ve hassadır. Her zaman temiz çevre, temiz gıda ve sağlıklı gıda almaları önemlidir. Ne yazık ki bir çok anormal şeyler bize normal ve doğal gelmeye başladı.

Bazı anormal şeylerde veya hatalarda basedelim:

-Birinci hata:

Bir fırına gidin ekmek alın, fırıncı ekmeği naylon poşete koyar size verir.  Ekmeği alır gidersiniz. Artık bu size normal geliyor. Çünkü hemen hemen  bütün fırıncılar aynı şeklinde davrandıkları için bu da doğal geliyor. Naylondaki ekmek, naylonla temas ettiği için naylon bir kanserojen maddedir ve başta çocuklar olmak üzere herkese önemli zarar vermektedir. Çocuklar sık sık hastalandıklarında ve hatta lösemi gibi kansere yakalandıklarında kader deriz veya Allahtan geldi deriz.  Aslında çocuklara yedirdiğimiz yiyecekleri naylon gibi kanserojen bir poşete koymasaydık belki  çocuklarımızı  lösemi veya kanser olmazdı. Bizde kader veya Allah’tan geldi demezdik. Çocukların günahı büyüktür. Yiyeceklerin naylon gibi poşetlere koymayalım ve buna dikkat edelim.

-İkinci büyük hata:

İşin kolayına kaçarak veya çocukları kırmayarak  çitos, renkli (boyalı)şekerler, çikolatalar yani tüm işlenmiş gıdaları çocuklarımıza yediriyoruz. Artık bu da anormal olduğu halde bize normal geliyor. Bu da çocuklarımızın bağırsaklarını bozarak ve o nazik organlarına zarar vererek o çocuklarımızın hayatına mal oluyor.  Çocuklara bu zararlı yiyecekleri anlatalım, bu tür gıdaların hastalık yaptığını ve kanser yaptığını anlatırsak çocuk ya yemez ya da az yiyecektir.

Sonuç:

Lütfen bu organları nazik ve gelişmekte olan çocuklarımızın hayatını tehlikeye atmayalım. İşlenmiş gıdalardan ve naylon poşetlerde uzak duralım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X