Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Hastanelerde virüs korkusu

Yeni Koronavirüsü çıktığından bu yana insanların hastaneye gitme korkusu başladı. Nedenine gelince, hastanelerde virüs bulaşır düşüncesinin hakim olmasıdır. Bu nedenle çeşitli hastalığı olan hastalar,  hastaneye gitmekte korkmaya başladılar. Özelikle kronik hastalığı olup da düzenli kontrollerine giden hastalar da korkudan dolayı artık gitmez oldular.

Bazı örneklerle açıklayalım.

-Kronik böbrek hastalığı olanlar; 

Bu hastalar,  böbrek yetmezliğin düzeyine göre düzenli doktor kontrollerine gitmeleri gerekir. Pandemi veya virüs korkusu nedeniyle hastaneye gitmekten korkarak kontrollerinde aksalık meydana getirdiklerinde, böbrek yetmezliği giderek artmaktadır. Virüste korkarken diğer tarafta esas kronik hastalığı ilerlemektedir.

-Diyabet ve hipertansiyon;

Sık görülen kronik hastalıkların başında diyabet ve hipertansiyon gelir. Bu hastalıkları taşıyanlar, düzenli doktor kontrollerine gitmeleri gerekir. Gitmediklerinde veya ihmal ettiklerinde, bu hastalıkları ilerler ve  vücut üzerinde yapmadıkları tahribat kalmaz.

-Kalp-Damar hastalığı;

Bu hastalıkta sık görülen önemli bir hastalıktır. Sık sık doktor kontrollerine gidilmesi gerekir. Aksi takdirde kalp yetmezliği ve kalp krizi geçirmeleri kaçınılmazdır.

-Kanser;

Kanser,  tehlikeli bir hastalık olduğunu herkes biliyor. İhmale gelmez. Düzenli ve sıkı doktor kontrolü gerekir. Gidilmediğinde vahim sonuçlara yol açar.

Bu kronik hastalıkları çoğaltabiliriz. 

Bur da önemli olan ne?

Önemli bir hastalığı olan hastalar,  hastanelerde korkmadan doktor kontrollerine gitmeleri gerekir. Her hastaneye giden  hasta, virüs kapacak diye bir kaide yoktur. Önleminizi alarak, hastalığınız için düzenli doktor kontrollerini ihmal etmeyin. Aksi takdirde yeni veya kronik mevcut hastalığınız ilerleyerek hayatınız tehlikeye sokabilir. Bu nedenle, hastanelerde önleminizi aldıktan sonra korkmadan rahatlıkla gidebilirsiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X