Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Koronavirüs daha ne kadar sürecek?

Koronavirüs hayatımıza girdiğinden bu yana birçok olumsuzluğa neden oldu ve olmaya da devam ediyor. Bu nedenle birçok insan hayatını kaybetti, ekonomi olumsuz etkiledi, birçok kişi işsiz kaldı. Sadece ülkemizde değil tüm ülkeler bu ve buna benzer zorluklar ve sorunlar yaşadı.

Bu olumsuzluklar veya zorlukların ortadan bir an önce kalkması için, virüsün bir an önce bitmesi, insanların normal hayata dönmesi gerekir.

Haklı olarak da; tüm insanların sorduğu tek bir soru var.

Koronavirüsü daha ne kadar sürecek veya ne zaman bitecek?

Bu soruyu cevaplamaya çalışalım.

Bir virüsün tamamen bitmesi zordur

Genellikle iki yol izlenir.

  1. Yol: Ya virüs olumlu şekilde değişime uğrayarak (mutasyon) zararsız hale gelmesi.
  2. Yol: Ya da aşı ve kesin tedavisinin bulunmasıdır.

Aşı ve tedavi ile ilgili çalışmalar tüm dünyada aralıksız ve hızlı bir şekilde devam ediyor

Bu nedenle, iyi bir çözüm yolu için daha sabırlı olmalıyız. Bu zorlukların hep böyle devam etmeyeceği ve mutlak çözümün bulunacağını akılda tutmalıyız veya bilmeliyiz. Bazen aşı ve tedavi, virüsü tamamen ortadan kaldırmayabilir. Ama virüsün etkisini azaltarak veya zayıflatarak vücudun onu yenmesin sağlar. Vücutta yaptığı tahribatları azaltır. Ancak şunu bilmeliyiz ki,  tamamen yok olması zor gibi görünüyor. Grip virüse karşı aşı bulunmasına rağmen halen devam ediyorsa, koronavirüs de devam edebilir. Ancak aşı veya tedavi ile etkisi azalarak bu derece tehlikeli  olmaktan çıkar.

Sonuç: En zorlu şartlarda bile hiç umutsuzluğa kapılmadan kendimizi koruyarak ve işimize dört elle sarılarak hayatımızı devam etmeliyiz. Zor  şartları yenip daha güzel şartlara ulaşmak için ise umudumuzu kaybetmeden sabırlı olmalıyız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X