Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Koronavirüs için öneriler

Son aylarda ülkemizde virüsün ne kadar yayıldığını hepimiz biliyoruz. Bu yayılma tehlikeli olup can almaya devam ediyor. Ancak kesin tedavisi olmadığı için bazı ilaçların kullanılması da kaçınılmaz.

Bu durumda nasıl davranmalıyız?

Ne yapmalıyız?

Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Kendimizi mutlak korumalıyız. Esas önemli olan budur. Ancak bazı durumlarda etrafımızda çember daralınca bulaşma riski de artıyor.

Bu risk ortamında neler yapmalıyız?

– Günde 2-3 litre su içiniz.

– Günde iki defa birer bardak limonlu su alınız.

– Eğer şüpheli veya bilmeden pozitif bir kişi ile temasınız olmuşsa bal-zencefil yiyecekleri ihmal etmeyiniz. Bunlar vücut direncini artırır.

– Testlerinizi ihmal etmeyiniz. Pozitif ise bunlarla beraber tedavinizi alınız.

– Spor, her zaman kişi için bedenen ve ruhen çok önemlidir. Kanın hareket etmesi, vücudun bol oksijenle oksijenlenmesi ve ruhen vücudun rahatlaması tüm hastalıkların azalması için ne kadar önemli ise koronavirüs için de çok önemlidir. Koronavirüsün, en etkilediği ve tehlikeli olduğu organımız akciğerlerimizdir. Sporla, akciğerlerimizin ne kadar genişlemesini sağlarsak ve ne kadar oksijenlendirirsek virüs veya bakterinin zarar vermesi o kadar az olur.

Kısaca sürekli hareketsiz kalarak, kilo alarak, akciğerlerimizin rahat çalışmasını olumsuz etkileyeceğimize sporla genişlemesini ve kanlanmasını sağlayarak daha güçlü bir akciğere sahip olabiliriz.

Bu da virüsün veya diğer bakterilerin rahatlıkla üremesini engelleyebilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X