Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Koronavirüste nerede yanılıyoruz

1. Yanılgı;

Yasaklar kalktığında, herkeste koronavirüsü bitti-bitiyor havası girdi.  Tüm uyarılara rağmen çoğu yerlerde  kalabalıklar oluştu ve bazıları maske bile takmadı. Yasakların kalkması virüsün bittiği anlamına gelmez. Çünkü virüs için ne kesin bir tedavi  ne de aşı bulundu. Bu nedenle virüs bitti havasına  girmeyelim.

2. Yanılgı;

Ülkemizdeki ölüm oranın, Avrupa ve diğer ülkelere nazaran az olması sıkı tedbirlerin yanında  nüfusumuzun genç olmasıdır. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfusumuz çok olsaydı ölüm oranımız artabilirdi.  Çünkü virüs, yaşlıları çok etkilerken, genç ve çocukları fazla etkilemez.

3. Yanılgı;

Özelikle bir kafeteryaya veya restorana giderken çoğu insanlar maskelidir. Bu da güzel bir davranıştır. Ancak  yemek veya içecek masaya geldiğinde herkes maskesini çıkartıp mesafeye dikkat etmeden yiyecek veya içeceğini içmesidir. Bu da tehlikelidir.

4. Yanılgı;

Nasıl yıllarca grip virüsü ile beraber yaşıyorsak,  bu koronavirüsü ile de yaşamaya alışmalıyız. Bitti, bitecek havasına girmemeliyiz. Her zaman dikkatli olmalıyız.

5. Yanılgı;

El ve yüzümüzü yıkarken  fazla abartmamalıyız. Çünkü mevcut dezenfektanları tahrişe neden olurlar. Cildimize zarar verirler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X