Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Neden hatalı davranıyoruz

Köşe Yazısını Dinle

I.HATA

Yıllarca hizmet veren ve kendini halkın hizmetine sunan iyi bir doktor meslektaşım vefat etti.  Öncelikle Allah rahmet eylesin. Gerçekten halka hizmeti büyüktü. Cenaze namazına gittim.

Öğle namazından sonra cenaze namazını kılmak için millet toplandı. Caminin bahçesi geniş. İmam cenaze namazına başlarken herkes sık aralıkla, birbirine yapışık şeklinde namaz kılmaya başladı.

Hata var mı bir bakalım

Bu pandemi döneminde sıkı ve bir birine yapışık bir şekilde namaz kılmak doğru değildir. Biliyoruz ki ülkemizde bulaşıcılığı yaygın olan koronavirüsün delta varyantı yüksektir.  Bu nedenle bu kadar hatalı ve acemice davranmak çok yanlıştır.

Hastanelerimiz dolu, doktor meslektaşlarımız yoğun çalışıyor. Sadece camilerde değil her yerde  mesafeyi  koruyalım. Korumayanları uyaralım.

II.HATA

Yolda acık havada yürüyen kişilere baktığımızda çoğunluğun yüzü maskeli şekilde görürsünüz. Bu kişiler restoran, kahve veya bir toplantıya gittiklerinde hemen hemen hepsinde maskesini indirip bir şeyler içerek-yiyerek sohbet ederler.

Hataya bakalım

Aslında virüs veya diğer bulaşıcı hastalıklara baktığımızda daha çok açık havada değil de kapalı alanlarda bulaşır. Enteresan olan, açık havada yürürken veya otururken maskesini takar,  kapalı alanda çıkararak yakın bir şekilde, mesafeye dikkat etmeden  sohbet eder.

III. HATA

Aşı olmamamız. Çok yanlış bir düşüncedir. Kim ne derse desin ve hangi yan etkisinde bahsederse etsin dinlemeyin aşınızı mutlaka olun. Özelikle aşıya karşı çıkan doktor meslektaşlarıma bir anlam veremiyorum.  Ancak bu arkadaşların azınlıkta olması sevindirici.

Sonuç:

Ne yaparsak yapalım düşünerek ve mesleğinde iyi olan bir kişiden destek alarak veya danışarak yapalım. Göreceksiniz daha iyi ve sağlıklı karar veririz. Örneğin, bir gurup arkadaşla oturan bir kişi, belim ağrıyor veya karnım ağrıyor dese orda herkes doktor kesilir. Herbiri bir şeyler söyler veya fikir yürütür.  Birisi demez ki arkadaş biz doktor değiliz, bir doktora gitmen ve derdini anlatman en doğru olanıdır. Kısaca her sorununuzu o dalda uzman olan kişiye sormak daha doğru daha mantıklıdır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X