Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Önemli notlar

Köşe Yazısını Dinle

Bir sağlıkçı ve bir doktor olarak beni çok rahatsız eden ve üzen bazı notları aktarmaya çalışayım.

Büyüklerde kanser ve çocuklarda lösemide belirgin artış var.

En önemli sebep: O çok nazik ve hasas olan çocuklarımızın yiyeceklerine baktığımızda hep naylonların içinde olan ve taşınan yiyeceklerdir. Öyle bir hale gelmiş ki bu bize normal geliyor ve korkmuyoruz. En üzücü durum da, önlemini almadan hastalık  Allah tarafında gelmiştir veya kaderdir diyoruz.

Her gün bir iki kadınımız vahşice öldürülüyor . Ne önemli çözümler geliştiriyoruz ne de tehlike altında olan kadınlarımız koruyoruz ve nede şiddet potansiyeli olan erkekleri, zorunlu psikiatri-psikolog tedavisi altına alıyoruz.

Çoluk çocuk demeden her yiyeceğimiz ve içeceğimiz, ne kadar sağlıklı olduğunu, ne kadar ilaç atıldığını ve katkı madesi olup olmadığını araştırmıyoruz ve test etmiyoruz.

Müteahhit ev yapıyor. Ne mühendisi, ne mimarı, ne müteahhit ve nede yapı denetleyicisi doğru görevini yapıyor. Binlerçe çocuk ve erişkin ezilerek, boğularak ve donarak ölüyor. Bu kişiler ağır ceza almadıkları için birkaç yıl sonra unutuluyor ve tablo tekrarlanıyor.

Gazetelerde okuduğumuz kadarı ile en kutsal mal olan devlet malına zarar veriliyor ve bunuda sık sık  okumamıza rağmen artık bize normal geliyor.

Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Özetlersek, normal olan bize anormal,  anormal olan bize normal gelmeye başladı.

Sonuç:

Ne olursa olsun, kim olursa olsun, en yakınınız olsa bile yanlış yapanı uyaralım ve engelleyelim.  Unutmayalım ki her şeyden önce herkese ahlak  ahlak ahlak ve vicdan gerekli. Benim önerin ilkokulda bir yıl boyunca çocuklara ahlak dersi verilmelidir. Buna sıklıkla aile de dahil edilmelidir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X