Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Sağlığın en iyi tedavisi sevgidir

Köşe Yazısını Dinle

Hayatta her zaman söyleriz, sağlık olsun. Çünkü sağlıklı olmak çok önemlidir ancak sağlığı korumak veya devam etmek için de sevgiye ihtiyaç vardır.

Bir kişinin sağlıklı olması için önerilerimize baktığımızda:

-Diyetine özen göstermek

-Spor yapmak

-Düzenli uyku

-Stresten uzak durmak

-Sigaradan uzak durmak

-Aşırı alkol kullanmamak

gibi etmenlere dikkat etmek gerektiğini görüyoruz.

Ancak bu yukarıda saydıklarımızın hepsini yapsanız dahi içinizde sevgi beslemezseniz ve kötü düşünürseniz  sağlığınız bozulabilir.

Bu nedenle sağlığınız için hep güzel düşününüz ve ne kadar kötü şartlarda olursanız olun içinizde sevgiyi eksik etmeyiniz.

Özellikle çocukların sağlıklı ve güzel büyümesi için kesinlikle onların yanında kavga etmeyin hatta sesinizi bile yükseltmeyiniz. O masum çocukların yanında kesinlikle kavgadan kaçının, kavga eden kim olursa olsun ve ne ortamda olursa olsun mutlaka uyarın.

Kötü ve kavgalı ortamlarda büyüyen çocukların psikolojisinin bozulduğunu birçok kez duymuşsunuzdur.

Şöyle bir baktığımızda, moraliniz bozuk ve üzüntülü olsanız bile neşeli bir ortama gittiğinizde bir derece üzüntünüz hafifler. Tersine ne kadar neşeli olursanız olun üzüntülü bir ortama giderseniz neşeniz azalır.

Gandi’nin kızının bir güzel sözü var hep söylerim.

-Gül düşünürseniz gül olursunuz, diken düşünürseniz diken olursunuz.

Bu nedenle hep gül düşününüz gül olunuz, hiç diken düşünmeyiniz.

Sonuç:

Başta ailenize, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza ve çevrenize hep sevgi ile bakın. Neşeli olun. Göreceksiniz sağlığınız daha iyi olur. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X