Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Sevgi

Köşe Yazısını Dinle

Bu yazımı sevgi üzerine yazacağım.

Sağlığımızı en iyi şekilde koruyan ve sağlığımızın en önemli destekçisi sevgidir. Sevgi içinde büyüyen, çevresinde sevgi olan ve sevgiyi içinde besleyen -başta çocuklar olmak üzere- her kişi hem sağlıklı olur hem de mutlu olur.

Aksini düşünürsek,

Kavgalı ortamlar, özellikle kavgalı aile içinde büyüyen ve anne-babası ayrılan çocukların genellikle (tabii ki hepsi için değil, çok güzel yetişen de vardır) çok sağlıklı büyümedikleri  hatta uyuşturucu ve cezaya meyilli oldukları görülmektedir. Bu nedenle, hiçbir zaman çocukların yanında kavga etmeyin, kavgalı ortamlardan uzaklaştırın ve en önemlisi içinde  vurma, kırma olan dizileri kesinlikle seyrettirmeyin. Sizin de seyretmemeniz gerekir. Hep saygı-sevgi olan komedi dizileri, hem sizin için hem de çocuklar için çok faydalıdır.

Bu sevgi konusunu yazmamın sebebi, pazartesi velisi olduğum bir kız öğrenci için Vahide Aktuğ Ortaokulu’na gittim. Müdür Rafet Bey’i de ziyaret ettim. Sohbet sırasında sabah erkenden okula gittiğini, ‘Her çocuğa çevreniz ve ailenize gösterdiğiniz üç sevgi ve iyiliği yazın diyorum’ dediğini aktardı. ‘Bunu sık tekrarlatıyorum’ deyince çok hoşuma gitti ve yazdım. Bu ne güzel bir ders ve eğitim bana göre. Daha önce aynı okuldan emekli olan müdürlerimiz, Muhammet Özdemir ve İsmail Aksoy’da hem öğrencilerine hem de öğretmenlerine motivasyon ve sevgi aşılarlardı. Şimdiki müdürümüz Rafet Bey’e sağlık ve başarı sunarken,  öğrencilerine sevgiyle beslendikleri bir eğitim hayatı diliyorum. Ayrıca, Muhammet Özdemir ve İsmail Aksoy hocalarıma da hayatlarında mutluluklar dilerim. Emeğinize sağlık güzel insanlar.

Sonuç:

Sevgi insan hayatının en önemli gıdasıdır. Başta çocuklarımız olmak üzere birbirinizi sevgisiz bırakmayın. İçinizden sevgi eksik olmasın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X