Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Sevgi ve sağlık

Köşe Yazısını Dinle

Hayatta en önemli sermaye sağlıktır. Sağlık olmayınca hiçbir şeyin tadı ve değeri yoktur. Bu nedenle halk arasında sağlıkla ilgili bazı sözler vardır. Her şeyin başı sağlıktır, en önemli şey sağlıktır, kişinin başına kötü bir şey geldiğinde sağlık olsun vb  örnekleri verebiliriz.

Aslında sağlığı ayakta tutan en önemli faktörlerden birisi sevgidir. Sevgi ile yaşamak o kadar önemlidir ki hayatı da güzelleştirir ve sağlığı da korur. Örnek verecek olursak, bir şeye canınız sıkılır veya iyi gitmediği bir durum olduğunda, bugünüm berbat geçti dersiniz. Hayatta ne ile karşılaşırsanız karşılaşın akılcı ve  sevgi ile çözüme gittiğinde daha verimli  ve daha çözüme odaklı olursunuz.

Aslında sevgi ile yaşamak o kadar zor değil.

Günlük hayatımızda örnekler verelim.

-Bir markete gittiğinizde

-Spor yaptığınızda

-Asansöre bindiğinizde

-İş yerine gittiğinizde

-Serviste bir kişinin yanına oturduğunuzda

-Bir büroya gittiğinizde

-Bir iş yerinde bir evrak imzaladığınızda

-Doktora gittiğinizde

Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Hep hafif bir gülümseme ile sabah ise günaydın, başka zaman ise merhaba gibi kelimeleri eksik etmeyin. Bu durum hem size hem de karşıdakilere pozitif  bir enerji verir. Bu da sağlığa yansır.

Kısaca hayatınızda ne yaşıyorsanız yaşayın, olumlu veya olumsuz, hiç sevgiyi eksik etmeseniz çok güzel yaşarsınız.

Hiç unutmam, Gandi’nin kızının bir sözü vardır. Hayata gül bakarsanız gül olursunuz, diken bakarsanız diken olursunuz. Bana göre çok güzel bir söz. Size tavsiyem hayata hep gül bakın ve göreceksiniz ki hem hayatınız güzel olur hem de sağlığınız iyi olur.

Özellikle çocuklara bir sevgi belirtisi olan gülümsemeyi ihmal etmeyiniz. Onlar sevgi ile büyüdüğünde, sevgi dolu çocuklar olurlar. Tersine onların yanında kavga etmek ve onlara stres yaşatmak anlatılması zor bir kötülüktür.

Sonuç:

Yaşamınız süresince mümkün olduğu kadar hep sevgiyi ön plana çıkartın. Kötü düşünmeyin ve hep gülümseyin. Göreceksiniz ki hayatınızın ne kadar güzel gittiğini.

Sevgi ile sağlıkla kalın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X