Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Sevgi ve sağlık

Köşe Yazısını Dinle

Sevgi, en önemli sağlık  ve yaşam faktörüdür.  Bir kişi ne kadar sevgi ile beslenirse o kadar sağlıklı olur. Bu nedenle hep sevgi ile yaşayın ve sevgisiz kalmayın. Tabii ki hep sevgi ile yaşamak zordur. Hayat bazen karşımıza zorluklar çıkartır ve üzülürüz. Bu tür olaylar doğaldır, yaşıyorsak bazı zorluklara hazır olmalıyız ve buna göre kendimizi hayata adapte etmeliyiz.

Sevgi ve sağlık ile ilgili birkaç örnekle bunu açıklayayım.

Örnek-1:

Bir arabanız olduğunu farz edelim. Ki çoğu insanda araba var, arabası olan bir kişinin arabası bozulduğunda veya lastiği patladığında üzülür. Aslında bu kişi,  arabasının bozulabileceği, lastiğin patlayacağı ve bazen ummadığı yerde ceza yiyebileceğine hazır olursa veya olabileceğinin doğal olduğunu düşünürse üzülmez veya az üzülür,  sağlığını korur ve sevgisini kaybetmez ve hayatını güzelleştirir.

Örnek-2:

Bir iş adamı arkadaşım var. Bundan 3 yıl önce, ‘2-3 yıl daha çalışırım daha sonra kendime bir otel ve tekne alırım, otelde dostlarımı ağırlarım. Tekne ile de denizlere açılır keyfime bakarım ve mutlu olurum’ demişti. İş adamının planladığı bu planlar güzel, bu amaçla hevesle çalışıyordu.  Bu sene beni aradı ve yemeğe davet etti..  Yemekte sohbet ettik, hayatın nasıl gittiğini sordum. Teknesini aldığını ve güzel bir otel yaptığını söyledi. Çok güzel dedim, yıllardır bu amaçla çalıştın ve nihayet amacına ulaştın. Çok mutlu olman lazım dedim. Gözüme bakarak, dostum ve arkadaşım inanın hep kendimi kandırmışım. Bulunduğum yerde iyi bir dostum, dertleşeceğim  ve güvendiğim bir arkadaşım  yok. Hep para, hotel ve tekne beni mutlu eder diye düşündüm ama çok yanılmışım. İnsanın paradan çok sağlığı ve güzel çevresi olacak.

Örnek-3:

Bursa da ünlü bir avukat arkadaşım var. Sağ olsun doktor arkadaşlarımla beraber bizi zaman zaman yemeğe davet eder. Hep sevdiği bir restorana gideriz. Bir gün sohbet sırasında, ‘Doktorum bu restoranın önünden eve giderken, özellikle yorgun ve stresli olduğumda oturmak istiyor ve hem bir şeyler atıştırıp hem de sohbet etmeyi canım istiyor. Ancak tek başına olmuyor. Sık sık beni arayın gidelim. Sizlerle çok mutlu oluyorum ve rahatlıyorum’ dedi.

Sonuç:

Ne kadar paranız olursa olsun ve ne kadar malınız olursa olsun kısacası ne kadar zengin olursanız olun,  güzel bir çevren ve dostlarınız olmasa hayat güzel olmaz.  Hayat güzel olmasa sağlıkta güzel olmaz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X