Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Spor

Köşe Yazısını Dinle

Bugünkü yazımda hayatımızda önem arz eden ve sağlığımızı için olmasa olmaz olan sporda bahsedeceğim. Hayatım boyunca hem spor yapmışımdır hem de sporu sevmişimdir. Tüm hastalarıma da tavsiye etmişimdir. Bunu bir örnekle açıklayalım:

Bugün bir arkadaşım eşinin göğsünde kist olması nedeni ile polikliniğimize başvurdu. Aslında meme kisti benim esas branşım değildir. Ancak bizde doktor olunca hangi branşta olursanız olun tanıdıklar, hastalıkları ile ilgili  ya sana gelirler ya da danışırlar. Tetkiklerini yaptım ve meme ultrasonunu çektim. Kistin kötü bir kist olmadığını hem benim görüşüm hem de cerrahi branşında olan bir  arkadaşıma danışarak karar verdik. Tabi ki arkadaşım ve eşi çok mutlu oldular. Gelirken yanında beş yaşında  kız çocuklarını da beraberinde getirmişlerdi. Sohbet sırasında çocuklarının çok stresli ve sinirli olduğunu ifade ettiler. Evde çok da sıkıldığını da eklediler.  Kendilerine şunu söyledim. Neden bir sosyal faaliyete göndermiyorsunuz? Onlarda, üç  gün önce yüzmeye gönderdik. Düzenli gidip geliyor ve bu sürede kendine geldi. Artık stres ve sinirlilik kalmadı. Düşündüm de, yıllarca çok arkadaşım ve tanıdıklarım oldu.

Özelikle:

-Voleybol

-Futbol

-Müzik

-Kamp yapma

-Satranç oynama

-İngilizce gibi bir dil kursuna gitme

-Gezilere çıkma v.b sosyal faaliyetlerle uğraşanlar genellikle  hayatları daha düzenli, daha ahlaklı  ve işlerinde daha başarılı olduğunu gördüm.

Bu nedenle yazın çocuklarınızı mutlaka bir sosyal faaliyette gönderin.

Sonuç: Sizin daha rahat olmanız ve çocuklarınızın daha güzel bir hayat yaşaması için mutlaka bir sosyal faaliyete göndermeniz yararlı olacağı kanısındayım. Bu sosyal faaliyetler, çocuklarınızı birçok kötü alışkanlıklarda da korur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X