Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Vaka (hasta)

Köşe Yazısını Dinle

55 Yaşında.

Bayan hasta.

Ev hanımı.

Kilolu.

Hastanın şikâyeti, yürümekte zorlama, halsizlik, diz ve bel ağrısı, depresyon

Hastanın bu şikâyetleri uzun süredir mevcuttur. Bu şikâyetleri için bir çok kere doktora gitmiş, tahlil tetkik yapmış. Doktorların hemen hemen hepsi bu şikayetlerin  kiloya bağlı olduğunu ifade etmişler. Birçok kere diz-bel ağrısı için ağrı kesici gibi ilaçlar verilmiş, ancak hiç fayda görmemiş.

Tetkiklerde kolesterol, trigliserit, karaciğer testleri yüksek çıkmış. Ayrıca karaciğer de yağlama tespit edilmiş. Bu nedenle de yağ düşürücü ilaçlarda verilmiş.

Hasta bu konuyu danışmak üzere bize başvurdu.

Sorun şu;

Hasta kilosunda çok şikâyetçi olduğunu, birçok doktora gittiğini, doktorlar tarafında şikâyetlerin kiloya bağlı olduğunu ifade etmişler.

Hasta; 

Hem doktorların tavsiyesini tutuğunu hem de diyetisyene gittiğini ancak kilo vermediğini söyledi.

Danıştığı konu;

Kilo için mide ameliyatı varmış. Bu konuda ne dersin?

Her zaman söylediğim şu, gerçekte zayıflamak isteyen zayıflar. Bu da iyi bir diyet ve eksersiz ile olur. verir.  Ama çoğu hasta, hem doktoru hem de kendini kandırarak bunları yaptığını söylerler. Aslında yapmazlar. Yada yeterli düzeyde yapmazlar. Daha sonra mide küçültme operasyona girerler.

Sonuç:

Her organımız kıymetlidir. Hepsinin de görevi vardır. Mümkünse ameliyat yerine ameliyatsız hal etmek en güzelidir. Bir hastalıkta en son çare ameliyat olmalıdır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X