Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Vaka (Hasta)

Köşe Yazısını Dinle

37 yaşında.

Mesleği: Emlakçı

Şikâyeti: Halsizlik, dengesiz hareketlerde bulunma ve uykuya meyilli olması.

Daha önce hiçbir şikâyeti olmayan hasta, son zamanlarda dengesiz hareket etmesi, işine konsantre olamaması ve uykuya meyilli olması nedeniyle bize başvurdu.

Öncelikle hikâyesi alındığında önemli bir sonuç elde edilmedi. Tansiyonu yüksek tespit edildi. Ancak bu şikâyetlerin mevcut tansiyona bağlı olmayacağı düşünüldü.

Yapılan tetkiklerde karaciğer enzimlerinin yüksek olduğu anlaşıldı. Hikâyesini derinleştirdiğimizde, hastanın uyuşturucu ve alkol aldığı saptandı.

Hasta, psikiyatri uzmanı tarafından tedaviye alındı. Umarım başarılı olur.

Değerlendirme;

Hastanın iyi bir mesleği var, iyi geliri mevcut ve evli iki tane çocuğu ile mutlu bir hayatı var iken önce alkole başlamış. Daha sonra gece alemi ve uyuşturucu almış. Bunun sonucu ne işine konsantre olmuş ne de ailesinde huzur kalmış. Buna gerek var mıydı? Tabii ki yok. Mutlu ve düzenli bir ailesi varken, şu anda hem ailesi hem de anne, baba ve kardeşleri üzgün ve hepsi de huzursuz. Bunları önceden hesaplayıp dikkat etmek gerekir.

Temennimiz bundan sonra  alkol ve uyuşturucu almadan eski mutluluğuna kavuşmasıdır.

Sonuç:

Hem kendi sağlığınız hem de aile sağlığınız önemlidir. Bu da başta kendinize, sonrada  aile sağlığınıza,  huzurlu bir ortam yaratarak yapılır.

İnsanoğlu nankör olmamalıdır. Güzel bir yaşantın varken, bu yaşantınızı zora sokmadan, güzel sürdürmek en iyi olanıdır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X