Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Vaka (hasta)

Köşe Yazısını Dinle

53 yaşında,

Bayan,

Ev hanımı,

Halsizlik şikâyeti nedeniyle yatırıldı. Muayenesinde önemli bir hastalık tespit edilmedi. Geçmişine baktığımda önemli bir hastalık geçirmemiş.

Laboratuvara bakmadan önce halsizlik yapan bazı sık rastlanan hastalıklara bakalım:

– Kansızlık

– Enfeksiyonlar

– Guatr(tiroid hormon bozuklukları)

– Romatizma gibi bazı iltihabi hastalıklar

– Kalp hastalığı

– Kanser

– Depresyon

– Uykusuzluk

– Vitamin eksikliği

– Karaciğer ve böbrek  hastalıkları

– Bazı ilaçlar

Bu hastamızı incelediğimizde tetkikler sonucu HIV (AIDS) pozitif geldi. Ancak her kan tetkiki sonucu HIV pozitif gelmesi, kişinin AIDS olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle doğrulama testini gönderdik. Sonucunu bekliyoruz.

Sonuç:

Günümüzde Covid-19 sıklığı ve bulaşıcılığı nedeniyle bütün dikkatler bu hastalığın üzerine çevrilmiş durumda. Neredeyse AIDS gibi tehlikeli hastalıklar da gözardı ediliyor. Bu da üzücü bir tablo. Günümüzde başta bu hastalık olmak üzere birçok hastalık giderek artmaktadır. Bu nedenle, hep dikkat etmeliyiz ve bu hastalıkların bulaşma yerlerinden ve yollarından kaçınmalıyız.

Covid-19, bu hastalıkları bize unutturmasın ve hep akılda tutalım. Sadece Covid-19 enfeksiyonu değil diğer enfeksiyon hastalıklarının da tehlikeli olduğunu bilmeliyiz.

Hep sağlıkla kalın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X