Doç. Dr. Mehmet Usta
Doç. Dr. Mehmet Usta

Vaka(hasta) 92 yaşında erkek, şikayet; Halsizlik

Yaşantısı; Hasta İstanbul da oturuyor. Hafta sonları genellikle sıklıkla Bursa ya bazen de başka bir şehir’e bir otele kaplıcalara gidiyor.

Spor bir arabası var. Kendisi kullanıyor.

Geçmişine baktığımızda, önemli bir hastalık geçirmemiş.

92 yaşında olmasına rağmen nasıl bu kadar dinç kaldığını sorduğumda?

-Ben bir iş adamıyım. Servetimin  1/3’ü kendime harcadım ve harcamaya devam ediyorum. 1/3’ünü  bana geri dönüş olmadı.  1/3’nü ise bana ve sülaleme yeter. Bur da sorun şu ki, hayata her şeyin insanın başına geleceğini hesaplayarak yaşadım.  Kısacası STRES yapmadım.

-Aile yaşantın? Üç kez evlenip boşandım. 3 çocuğun var. Ancak ayrılıklar beni sarsmadı. Çünkü nihayet bir kadından ayrıldığında veya boşandığında, o kadınla bir bağın kalmayacağını ve artık bir yabancı olduğunu gerçeğin bilinçindeydim.

-Diyet bakımında ne yapıyorsun veya nelere dikkat ediyorsun?

Bir gün otelde iken, odamın önündeki boş alana kargalar için birkaç ceviz attım. Bir karga geldi iki ceviz kırdı yedi(kargalar ceviz veya benzer sert kabuklu yiyecekleri alıp yüksekte sert bir zemine atarak kırar). Akşama doğru geldi yine iki ceviz kırdı yedi ve diğerlerini bıraktı.

Bundan bir ders aldım. Ne yemek olursa olsun fazla yemeyeceksin.

-Birde sağlık için kendine zaman ayıracaksın ve o zamanı da kaliteli kullanacaksın

-Kilo almadan uzak duracaksın

Sonuç;

Hastamızın bu yaşta sağlıklı olmanın nedeni, kendine zaman ayırmış, streste uzak durmuş ve diyetine dikkat etmiş. İnsan yaşamından bunlar önemlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X