Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Alttan almasak otobüste kan dökülürdü

24.06.2015 tarihinde Heykel’ de akşam saat 18:00 otobüsünü bekliyordum. B25- 16 M 00195 plakalı halk otobüsü transit geçerken durakta bekleyen vatandaşlar olarak refleksle elimizi kaldırdık “biz buradayız nereye gidiyorsun” diye. 20 metre ileride durdu ve yolcular binerken şoför “el kol hareketi neden yapıyorsunuz” diye maganda misali üstümüze geldi. Yolcular haliyle gerildi ve söylenmeye başladı. Bu sefer bizi otobüsten indirmeye kalktı ama inmedik. Bağırmaya başladı “beni kralına şikayet edin, bu otobüs benim” dedi. Allah’ın sopası yok derler ya. Altıparmak Caddesi’nden Çarşamba yönüne döndü. Yanlış döndüğünü anlayınca ters yoldan Çekirge istikametine dönmeye çalıştı ve trafik polisi yakaladı. Biz de o sinirle indik ve başka otobüse bindik.

Şimdi sizin vasıtanızla Özel Halk Otobüslerini denetleyen yetkililere birkaç soru yöneltmek istiyorum: 1. Şoförlerin ehliyet hariç yeterlilik belgeleri var mı? Yoksa bildirdiğim olay gibi önüne gelen şoför koltuğuna mı oturuyor. 2. Kılık kıyafet, sakal uygulama prosedürü var mı? Varsa uygulanmadığı aşikar. 3. Otobüsler denetleniyor mu? Zira kaportasının yarısı yok hala yollarda. Allah’a emanet gidiyoruz. 4. Kamera şart değil mi, araçların birisinde var birisinde yok.

Başımıza gelen olayda alttan almasaydık o otobüste kan dökülürdü. Ama benim iki çocuğum var yanı sorumluluklarım var. Yetkililerin bu yönelttiğim sorulara mutlaka cavapları vardır ama yasaları sadece yazmak değil uygulatmak önemli.

İsminin açıklanmasını istemiyor

 

Kuş pazarlarının kapanması komisyon kararı
 

Olay Gazetesi’nin 16 Haziran 2015 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Güvercin pazarı kurulamıyor’ başlıklı bir şikayete yer verilmiştir.

Bursa Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 14 /05/2015 tarih ve 10489 sayılı kararı ekindeki Bursa İli Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunun 2015/02 sayılı kararı 6.ve 7. Maddelerinde ‘İl geneli semt pazarları ve sair alanlarda kuş satışı yapılan alanların kapatılmasına ve canlı kanatlı hayvan satışına izin verilmemesine’ kararına istinaden belirtilen alanlarda canlı ve kanatlı hayvan satışına izin verilmemektedir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.

Mustafa DÜNDAR

Osmangazi Belediye Başkanı

 

Yağmura yenik düşmek
 

Haziran ayı bu yıl geçmiş yıllara nazaran yağışlı geçiyor. Üstelik kimi zaman sağanak halinde yağıyor. Kentlerin altyapısının ne kadar sağlam ve sağlıklı olup olmadığı da böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Bursa işte bu son yağışlarda bir kez daha yağmura yenik düştü. Tedbirlerin zamanında alınmaması, yardım çalışmalarının aksaması vatandaşından esnafına, sürücüsünden çiftçisine kadar her kesimi etkiledi. Karşımıza çıkan tablo şu oldu: Vatandaş çamura batmış, sel evlerini basmış, arabası zarar görmüş, ektiği mahsul yok olmuş.

Benzer görüntüleri daha önceleri de yaşamıştık. Önümüzdeki günlerde muhtemel sağanak yağmurlarda aynı manzaraların bir daha karşımıza çıkmaması mümkün mü? Yaşananlardan sonra buna evet demek mümkün değil.

Necmettin ŞENGÜL

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X