Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Başkan Acar’ dan ‘temizlik’ açıklaması

18.06.2015 tarihli gazetenizde, “Pazar günleri Kestel’de çöp toplanmıyor” başlıklı ismi belirtilmeyen bir vatandaşın mektubu ve çöp fotoğrafına köşenizde yer verilmiştir.

Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum ki, çöplerin konteynırlardan yere dökülmüş görülen o fotoğraf yaptığımız araştırmalar neticesinde ilçemize ait olmadığı ortaya çıkmıştır.

Yine ayrıca, ismini belirtmeyen bu kişinin, belediyemiz ve başkanlık makamına yönelik asılsız ve küçük düşürücü ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Şunu çok net olarak söyleyebilirim ki, Kestel Belediyesi’nin temizlik konusunda en son eleştirilecek yanı bile olamayacak konumdadır.

Şöyle ki;

Pek çok il ve ilçede henüz uygulanmamışken ilçemiz merkez mahallelerinde 1.5 yıl öncesinde GPS sistemiyle çalışan yer altında ve üstünde olmak üzere 180 adet çöp konteynırlarıyla vatandaşımıza hizmet edilmektedir.

Dolayısıyla ismini vermemiş olan bu kişinin art niyetli ifadelerini başta belediyemiz olmak üzere ilçemizin kamu önünde kötü imaj algısı yaratılmak istenmesini şiddetle kınıyoruz.

Değerli Söz Sizde Köşesi Yetkilisi;

Sizden önemle ricamız, belediyemiz hizmetleri hususunda sizlere yapılan şikayetlerin doğruluk derecesini Belediyemiz Basın Halkla İlişkiler’den teyit etmeniz halinde elbette ki göreviniz gereği neticesini okurlarınızla paylaşmanızdır.

KestelBelediyeBaşkanı
Yener ACAR

 

Kaçak elektriğin faturasını yeni aboneye ödetmek!
 

Osmangazi’ de yeni bir eve taşındım. Uedaş’ a elektrik aboneliği için başvurduğumda bu konutun daha önceki sakininin kaçak ve usulsüz elektrik kullandığı ve birikmiş 650 TL borcu olduğunu, bu borcun kapatılmadan beni abone yapamayacaklarını belirttiler.

Ben kuruma giderek abonelik aidatımı yatırıp işlemin yapılmasını talep etmeme rağmen Uedaş’ tan yine olumsuz cevap aldım. Benim kiracı kontratımdan önceki dönemin borcunun tarafımdan kapatılmasının talep edilmesi ne kadar mantıklıdır?

Başkasının üzerine olan borcun benden talep edilmesi ne kadar kurumsal bir yaklaşımdır. Ben daha abone olup ismime hiçbir fatura gelmeden maalesef bir önceki abonenin borcunun tarafıma ödettitilmek istenmesini anlayabilmiş değilim.

Kurum yapması gereken hukuki takibi ihmal edip kolaycılığa mı kaçmaktadır? Bir başkasının borcundan dolayı Uedaş’ ın beni mağdur etmesi ne kadar doğrudur?

İsminin açıklanmasını istemiyor

 

Sosyal tesisler açık ama kapalı
 

Burfaş’ ın işlettiği sosyal tesislerden üçüne art arda yolum düştü. Önce Nilüfer’ de Çamlıca’ya, bir gün sonra Mudanya’ da İstasyon’a, üçüncü gün de Balıbey Han’a. Çamlıca’ da çay yok, yemek yok su ve meşrubat var. Balıbey’ de sadece kahve var, Mudanya’ da ise çay ve tost. Bunların hepsinde masalar bomboş. Gelenler geri dönüyor. Bursa bir turizm kenti. Ramazan gerekçe gösterilemez. Ayrıca herkesin oruçlu olamayacağı da hesaba katılmalı. İşletmecilik ve sosyal tesis anlayışı bunu gerektirir.

Bir gezgin

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X