Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Bursaray Kestel hattı ve öneriler

Metro, kentlerde ulaşımın ana omurgasıdır. Bütün dünyada bu böyle. Bursaray için de öyle. Bursa’da raylı sistem kentin bütün kilit noktalarına ulaşsa, otobüs ve diğer vasıtalarla bu ana omurga beslense, toplu ulaşım sistemi yerine oturmuş diyebiliriz. Bugüne kadar yapılanlar da övgüye değer ve yadsınamaz.

Malum, Bursaray doğu etabında hizmete girdi, Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık planında olmamasına rağmen yerel imkanlarla hayata geçirildi. Kestel etabıyla birlikte şehirdeki raylı sistem uzunluğu 40 km’ ye ulaştı Şehrin doğusundan batısına Kestel’den Üniversite’ye ve Emek’e kadar uzanan hat ile Türkiye’nin kişi başı metro hattı en yüksek oranı Bursa’da.

 

Tüm bunların yanısıra Kestel hattında eksiklikler halen mevcut. Eski vagonlardan hattın sinyalizasyon sistemi olmamaısına kadar. Bunlara kimi vagonlarda klima yokluğu ve aktarmalı sistemin devam etmesi eklenebilir. 10 dakikada bir yapılan seferlerin 3 dakikaya düşme beklentisi ise aynı zamanda Büyükşehir’in de bir hedefi.

Gelelim tespit ve önerilerimize. Şu anda yapılabilecek belki de en önemli işlerden biri; Bursaray Kestel’e kadar ulaştığına göre, Kestel’den Arabayatağı’na, Gürsu’dan Arabayatağı’na giden otobüslere gerek var mı? Örneğin, 2 K ile D13, D15, D17 gibi köy minibüslerinin artık Yüksek İhtisas Kavşağı’ndan dönüş yaparak Bursaray Arabayatağı istasyonundan yolcu almasına ihtiyaç kalmadı.

Bu araçlar Kestel ya da Gürsu kavşağından dönüş yapamaz mı? Yapılabilirse, hem yolcular raylı sistemle şehiriçine taşınır hem de gereksiz yere trafik yoğunluğu oluşmaz. Bizce bunlar olabilir, olmalı da. Neden? Çünkü, raylı sistemin mantığı bu. İnsanları olabildiğince raylı sistemle taşıyacaksınız. Ekonomik, hızlı, konforlu, güvenli ve çevreci şekilde. Bu yöntemin bir yararı da trafikteki araç sayısını kısmen azaltacak olması. Sayın Başkan Altepe raylı sistem konusunda da düşüncelere açık. Önerimiz de bu bağlamda ele alınabilir.

Mustafa YANIK

 

Yanmayan sokak lambaları

Nilüfer Esentepe Mah. Akarsu Sok. No:6/14 adresindeki sitenin karşısında bulunan elektrik direğinde dış lambalardan 2 tanesi uzun zamandan beri yanmamaktadır.

Şikayetimi 30 Kasım’da UEDAŞ’ ın web sitesi üzerinden yaptım. Gelen cevapta yapılan işlemle ilgili tarafıma bilgi verileceği belirtilmesine rağmen ne bilgi verildi ne de arıza giderildi.

Aradan bu kadar zaman geçti, iki lambanın değiştirilmesi sürecinin uzamasını doğrusu anlayabilmiş değilim. Oysa ki UEDAŞ’ ın yeterli teknik alt yapı ve personele sahip olduğunu düşünüyorum.

Bu durumu köşeniz aracılığıyla paylaşmak istedim. Umarım kısa sürede bu sorun çözümlenir. Bu ve benzeri şikayetlerde daha seri davranılır. En azından gecikme nedeni bir mesaj ya da iletiyle ilgilisine ulaştırılır.Vatandaş da şikayetinin hangi aşamada olduğunu merak etmez.

Nuri ASAN

 

Gürültülü işyeri ruhsatsız çıktı

 

02/12/2014 tarihinde gazetenizin Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Gürültüden Mağdur Olduk” başlıklı, ilçemiz Anadolu Mahallesi 2. Cami Sokak’ta bulunan örme atölyesinin gürültüsünden rahatsızlığı konu alan şikayet Zabıta Müdürlüğümüzce tetkik edilmiştir.

Yapılan tetkik neticesinde ilçemiz Anadolu Mahallesi 2. Cami Sokak 20/A numaralı yerde faaliyet gösteren örme atölyesi iş yeri sahibi hakkında ruhsatsız faaliyet gösterdiğinden dolayı mevzuatımız kapsamında gerekli yasal işlem yapılmış olup Belediyemiz Encümeni’nin 25/11/2014 tarih ve 3997 Sayılı “5 ay ek süre verilmesine” kararı alınmıştır.

Karar doğrultusunda konunun takibine devam edilmektedir. Ayrıca söz konusu iş yerinin bulunduğu bölge konut dışı kentsel çalışma alanında kalmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X