Gaziakdemir Mahallesi`nde oturuyorum. Tabakhanelerin yıllar önce kapanmasının ardından virane haldeki binalar kaderine terk edildi. Bir daha da dönüp bakan olmadı. Bu yüzden de metruk binalara şimdi hurdacılar yerleşti.
Her akşam saat 22:00 civarında hurdacılar işe araba lastikleri gibi plastik malzemelerini yakıp, içindeki telleri, bakırları ayırmakla başlıyorlar. Mahallemizi sis ve insanın boğazını yakan bir hava kaplıyor.Yaz sıcaklarında ne kapı açabiliyoruz, ne pencere. Bildiğiniz zehir soluyoruz. Organize sanayilerde bu kadar zehir solumazsınız belki.
Burası böyle terkedilmiş kalıp, biz mahalle sakinleri bu çileyi çekecek miyiz? Akşamları tabakhane kokusu bundan daha iyiydi. Metruk binalara yerleşen tinerciler de cabası. Lütfen bizi hurdacılardan kurtarın. Şehrin göbeğinde hurdacılık mı olur?
Mahalle sakini
Kayhan Çarşısı ve
açıkta akan lağım
Uluslararası ödül ve şöhrete sahip, üzerine titrediğimiz Bursa tarihi tarşı ve hanlar aksının 600 küsur senelik nostaljik cazibe merkezi. Sayısız eksik ve gediğine rağmen, iskender, pideli köfte ve cantık gibi Bursa`ya özgü yiyeceklerin doğuş yeri. Bursa ve Osmangazi`nin karizma çarşısı Kayhan son günlerde sağanak yağmur sırasında ortaya çıkan lağım çirkinliğini yaşıyor. İğrenç koku ve görüntüsüyle lağımı açıkta akan kanal haline geliyor. Yerli, yabancı sayısız misafirin geldiği çarşımızın bu yüz kızartıcı iğrençliğine çare bulmasını yetkililerden acilen rica ediyoruz.
İbrahim Alakoç
Hafriyat kamyonları bıktırdı
Hamitler TOKİ sakinleri olarak hafriyat alanlarına giden kamyonların bahçemizden geçmesi yüzünden yaşadığımız sıkıntılar bir türlü giderilemedi. Haziran-Temmuz-Ağustos aradan tam tamına üç ay geçti. Halen kamyonlar site bahçesini kullanıyorlar. Kullandıkları yolda çocuk parkı mevcut, Hafriyat kamyonlarının site bahçesine hiç girmemesi gerekiyor, Ancak “biran önce yeni yük getirelim” düşüncesiyle buradan geçmeyi tercih ediyorlar. Üstelik 50-60 km hız yapıyorlar. Buna ne zaman engel olunacak? Tedbir alınması için üzücü bir olayın yaşanması mı lazım?
Hamitler TOKİ Sakinleri
Vagonlara klima
test edilmekte
24/07/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde “Kestel hattında arızalar bitmiyor“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursaray trenlerindeki arıza sayısı benzer metro sistemlerinin çok altındadır. ızalanan trenin Bursaray Bakım Merkezine çekilmesi gerekmekte olup eldeki yedek araç sayısına bağlı olarak bir süre için seferler gecikmeli yapılmaktadır. Bursaray Kestel hattında sinyalizasyon sisteminde entegrasyon çalışmaları tamamlanıncaya kadar aktarmalı ulaşım yapılacaktır. Kestel hattında kullanılan araçlar uluslararası standartlara uygundur ve sisteme uyum için test çalışmaları devam etmektedir. Trenlere klima takılması test ve uyum çalışmaları sırasında organize edilecektir.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şb. Md.