Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kaçak yapılan kat apartmana şerh koydurdu, çaresiziz

27.3.2007 tarih ve 12691-4726 sayılı dilekçe ile Çekirge Mahallesi Kamil Sokak Özdemirler Apartmanı’nın 10 numaralı dairesinde projeye aykırı olarak kaçak imalat yapıldığını ihbar etmiştim. Dilekçeme cevaben 13.4.2007 tarihinde adresime gönderilen yazıda, ruhsatlı binada proje hilafına yapılan kaçak imalat ile ilgili fen zaptı tanzim edildiğini bildiren üstü kapalı bir yazı geldi. Ancak aradan geçen uzun bir zamana rağmen yıkım işlemi yapılmayınca 7.5.2010 tarih ve 26425/9650 sayılı dilekçe ile durumu bir kez daha bildirdim. O dilekçeme verilen yanıt ise beni şaşkına çevirdi. Zira, benim ilk şikâyetim 2007 yılında olduğu halde bu defa bana yazdıkları ilk yazı tarihini unutarak 26.3.2003 tarihinde fen zaptı tutulduğunu bildiren bir yazı gönderdiler. Yani ben şikâyetçi olmadan işlem yapmışlar gibi çelişkili bir tutum sergilediler. Bu yıl yerel seçimler öncesi tekrar dilekçe verdim. Başkan Mustafa Dündar ile birebir görüştüm. Şu ana kadar yıkım yapılmadı. Bana verilen cevap fen zaptı tutuldu. Encümende yıkım kararı alındı deniyor. Ancak kaçak yapı halen yerinde duruyor.

Bu ihbar Demiryolualtı mahallerinde veya Ankara yolu altındaki mahallelerde olsa Çevik Kuvvet eşliğinde, basın da çağrılarak görkemli bir şekilde yıkılırdı. Nedense, Çekirge Mahallesi’nde onca uğraşmama rağmen bir türlü yıkılmıyor.

1. Ruhsatlı binamızda kaçak imalat ihbarı yaptık, belediye ilgilileri bizi ciddiye almadı.

Üstelik bu ihbarımız üzerine tüm apartmanı kaçak yapı kabul ederek, binaya kaçak şerhi konuldu. İhbarımız bize ceza olarak geri döndü.

2- Şu anda 21 daireli apartmanımıza mantolama yaptırmak istiyoruz. Ancak, kaçak şerhi yüzünden herhangi bir girişim yapamıyoruz.

Dileğimiz; kaçak imalatın yıktırılması ve binamızın üzerine konulan kaçak şerhinin kaldırılmasıdır.

Kat Malikleri Adına

Asım Akçacı
 

Nilüfer Belediyesi’ne bir hatırlatma

Merhaba İrfan Sarıkaya Bey, bahsettiğimiz Çamlıca Mah. Erdem Sokak’taki kaldırım yapılmayan bölüm ile ilgili yıl sonuna kadar diye bilgi verilmişti.

Ancak yeni yıla girdik ve değişen bir durum göremiyoruz. Etraftaki daire sakinleri konunun 2 yıldan fazla süredir belediyenin gündeminde olduğu ve sürekli plan dahilinde yapılacak dendiğini belirtip oyalandıklarını belirtiyorlar.

Sizin için önemsiz ve küçük bir iş gözüken yere moloz ve çöp dökülüyor, ayrıca hayvanlar ve maalesef bazı insanlarımız tuvaletlerini yapıyorlar.

Bu konu mahalle muhtarına da iletildi. Çözülene kadarda takipçisi olup başka nerelere müracaat edilmesi gerekiyorsa oralara da edeceğiz.

Konu hakkında ivedilikle dönüş ve sürekli belirttiğiniz bir türlü yapılamayan planlamanın da tarihini öğrenmek istiyoruz.

Eser Türktunç

Kent içinden 3 sorun

1-Çöp kamyonları ile çöp toplayanlar… Araç hareket halindeyken işçiler torba ve poşetleri karşıdan fırlatıyorlar kamyonun arkasına. Tabii bir kısmı yerlere düşüyor.

2-Kahvehane ya da çay bahçesi… Tuvalet ihtiyacınız var. Ama kapıda bir yazı: Arızalıdır. Neden tamir edilmiyor?

3-Tramvay yollarında taksi, minibüs, kamyonet, motosiklet ne ararsanız var… O hengamede bir de bebek arabalı kadınlar oluyor. Araçlardan biri çarpsa, arabadaki bebeğe bir şey olsa, sorumlusu kim olacak?

Günlük yaşamda sorun çok. Ama galiba denetim yok…

Erdem Ateş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X