Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Konteynerler mikrop yaymasın

Günümüzde önemli bir işlev yürüten konteynerlerde kötü kullanım sorunu göz ardı edilmemeli.

Mahalle çöp konteynerleri demir ve ağır metalden yapılmış fakat kapağı kolay çöp atma uğruna kırılmakta veya kimi çöp kamyonu çalışanlarınca hor kullanılmakta. Osmangazi’ de oturduğum mahallede epey bir tamir yaptırdım. Zarar veren çoğunlukta. Kimi vatandaşların çöplerini gelişigüzel atmalarının yanısıra mahalle çöp süpürgecileri belirli bir küçük alan temizleyip o yerden ayrılmakta ve tekrar uğramamakta.

Öyle ki konteynerlere bırakılan yemek artıkları ve yağlı gıdalar sokağı berbat etmekte. Sokağımı ve çevresini neredeyse her gün bol su ve deterjanla yıkıyorum. Bu temizlik için epey su ve deterjan masrafı ödüyorum. Bunu da kısıtlı emekli maaşımla karşılamaktayım. Tüm bunları insan ve toplum sağlığını düşünerek yapmaktayım. Yaz ve kış konteynerden dışarı taşan çöp poşetleri çok geçmeden dağılmakta, atıklar yollara saçılmakta. Mikrop ve bakteri yuvası haline gelmekte. Bir vatandaş olarak bunları görmezlikten gelemiyorum.

Nilüfer Belediyesi kimi bölgelerine yer altı çöp depoları ve sistemi yapmış. Bazı bölgelerde beton duvarlı kutulara çöp konteynerleri konulmuş. Aynı uygulamayı Osmangazi ve Yıldırım Belediyeleri de planlıyor mu bilmiyorum. Ancak uygulamaya geçerlerse hem şık durur hem de çevre kirliliği oluşmaz. Söz Nilüfer’den açılmışken devam edelim. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bir duyurusu dikkatimi çekti. ‘Çöpleriniz can almasın’ başlıklı duyuruda şöyle denilmekte: Kırılmış cam parçaları, ağzı açık konserve kutuları ve jilet gibi kesici-delici maddeleri güvenli hale getirmeden lütfen çöpe atmayın. Bu maddeleri eski gazeteleri kat kat koyup kalınlaştırarak sarınız, açılmaması için koli bandıyla bantlayınız ve gazetelerin ıslanıp yırtılmaması için bir poşete koyup ağzını sıkıca kapatınız. Tedbir alınmaksızın çöpe atılan maddelerin, çöplerde yemek arayan canlılara ciddi zararlar verebileceğini lütfen unutmayınız.

Kemal BAŞEREN

 

Kırık sokak lambası

 

Nalbanoğlu Kız Lisesi Caddesi’nde (Ressam Şefik Bursalı Cad.) lambası kırılan bir aydınlatma direği var. Atiye Apartmanı No:29′ un karşısında yer alan direğin lambası yol çalışmaları sırasında kırıldı. Çevre sakinleri olarak durumu UEDAŞ’a bildirip tamirini istedik. Ancak aradan bunca zaman geçmesine rağmen el atılmadı. Bir lambanın değişimi için daha ne kadar beklenilecek? Şikayetimizi bu kez köşeniz aracılığıyla duyurmak istedik. Bu durumdan dolayı yaşadığımız rahatsızlık artık giderilsin.

Cadde sakinleri

 

‘FSM’ de kaldırım işgali’ne cevap

 

12/11/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde “Kaldırımlar araçlara park“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgili Ekiplerimizce; Fatih Sultan Mehmet Bulvarında yapılan kontrollerde, yaya yolları üzerinde  araç  parklanmasına  veya  herhangi bir işgale rastlanılmamış.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlşk. Şb.Md.

Okurlara: İsim ve adres unutulmasın

 

Köşemize iletilen şikayet ve sorunların kimisinde göndericinin adı, adresi ve telefon numarası bulunmamakta. Yayın ilkelerimiz doğrultusunda bu tür iletiler değerlendirmeye alınmamakta. Göndericinin ad ve telefonunun olması, gerektiğinde kendilerine dönüş imkanı da yaratmakta. Şayet yazılarınızda adınızın çıkmasını istemezseniz bunu belirtmeniz yeterli olacaktır. Köyünüzden, mahallenize, sokağınızdan şehrinize kadar karşılaştığınız, yaşadığınız sıkıntıları her zaman olduğu gibi yine bizimle paylaşma dileğiyle.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X