Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kültürpark’ ı korumak bir görev

56 yaşında silselesi Bursalı olan emekli bir vatandaşım. Kültürpark 1955 yılında, dönemin Bursa Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından hizmete açılmış olup şehrin düzenlenmiş ilk büyük yeşil alanı olma özelliğine sahiptir. Kurulduğu günden bu yana düzenli aralıklarla bakım, onarım ve geliştirme çalışmalarıyla günümüzde tam 393 bin metrekarelik bir alana ulaşan parkta; 60 değişik türde 5000’den fazla ağaç, 44 çalı türü ve çeşitli sarmaşık türleri bulunmaktadır.

 

Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Bursa Kültürpark; yeşil dokusu, bünyesinde barındırdığı birçok ziyaret alanı ve etkinlikleriyle şehrin çekim merkezi haline gelmiştir. Park içerisinde; sandalla gezilen bir göl alanı, lokantalar, çay bahçeleri, barlar, konservatuar binası, Bursa Arkeoloji Müzesi, açık hava tiyatrosu, dinlenme alanları, nikah salonu ve lunapark yer almaktadır.

Parkın adı; Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Kasım 1999 tarihinde aldığı bir kararla, Reşat Oyal’ın Bursa’ya yaptığı büyük hizmetlerden ve Kültürpark’ı şehre kazandırmasından ötürü Reşat Oyal Kültürparkı olarak değiştirilmiştir.

Parkta ayrıca, 1963 yılından beri Uluslararası Bursa Festivali düzenlenmektedir. 1 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalde tüm müzik dalları, sahne sanatları ve plastik sanatlar alanında etkinlikler yapılmaktadır.

Ben doğmadan 4 yıl önce açılan, çocukluğumun geçtiği daha doğrusu ailemle gidip geldiğim yerdi, her yerde çocuk parkı bu günkü gibi hiç yoktu. Son yılllarda bu park kaderine terkedilmiş bir görünüm arzediyor. Özellikle giriş ücreti kaldırıldığından beri. Kaldırımlara, rastgele yerlere hatta çimlere araçların park edilmesi bunlardan biri. Üstelik çok yakınında otopark yeri olmasına ve burasının boş durmasına rağmen. Halk için yapılan park şayet araçlara yer olacaksa vatandaşları da parka sokmasınlar lütfen.

Kemal BAŞEREN

 

Karacabey’ de ‘Yaşlılara ücret’ cevabı

 

29/01/2015 tarihli Olay Gazetesi’nde65 yaş ve gazilere ücret dayatması“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayımlanan Ücretsiz veya indirimli seyahat kartları yönetmeliği madde 3’de; Ücretsiz veya indirimli seyahat kartlarının; Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreaktif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup da mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen araçlar da geçerli olduğu belirtilmektedir. Karacabey Bursa arası çalışan otobüslerde ise ayakta yolcu alınmaması nedeniyle ücretsiz veya indirimli seyahat kartları geçerli değildir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Ulucami avlusunda bank ihtiyacı

 

Bir yakınımızın cenaze törenine katılmak üzere Ulucamii’ ne gittik. Cemaatin içinde doğal olarak yaşlılar da vardı. Fakat cami avlusunda oturacak bir yer yoktu. Yaşlıların da ayakta duracak hali yoktu. Üzüntü verici bir tablo. Acaba avluya bir kaç bank konulamaz mı. Büyükşehir Belediyesi bu işi gerçekleştirebilir. Kalıcı olarak konulamayacaksa cenaze olduğu günler bank konulur törenin ardından kaldırılabilir. Bu da bir yöntem olarak düşünülebilir.

Melek ER

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X