Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Park eden araçlar yüzünden belediye otobüsü güzergâhını kullanamıyor!

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey, fotoğraf Yıldırım ilçesi Kaplıkaya’daki Kanuni Caddesi’nden. Trafik levhasında da görülebileceği gibi sağa dönüş yolu mevcut.

Bu yolu Siteler’deki ana durağa giden otobüsler kullanıyor, daha doğrusu kullanamıyor.

Çünkü genelde bu yol üzerine park etmiş araçlar yüzünden otobüsler lambalara kadar inip oradan sağa dönüş yapmak zorunda kalıyorlar.

Sonuç olarak, otobüsler kendi güzergâhını kullanamıyor park eden araçlar yüzünden.

Bu yol kenarına araçların park etmemesi için çeşitli önlemler alınabilir diye düşünüyorum. Saygılarımla.

Bir okur

 

D0964 No’lu duraktaki aydınlatma sorunu

Fethiye Mahallesi Sanayi Cadde üzerinde bulunan D0964 No’lu durakta otobüs beklemek bir çile. Buradan 14/L Hat No’lu otobüs çoğu zaman duraktaki ışıklandırma yetersizliği yüzünden bizi fark etmeden yoluna devam ediyor. Bazen de kendimizi fark ettirmek için yolun ortasına kadar gelip beklemek zorunda kalıyoruz. Bu durumdan şoförlerin de rahatsız olduğunu duyuyoruz.

Merve S.

 

21. yüzyılda kuduz olur mu?

Veteriner Hekim Melike Baysal, Bursa Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşanan kuduz vakası sonucu 10 yaşındaki küçük bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine taziye ve üzüntülerini bildirerek bir konuya özellikle dikkat çekti.

Baysal, “Kuduz odağı sadece küçük evcil hayvanlar değildir. Yaban hayatı kaynaklı olarak özellikle kırsal bölgelerdeki çiftlik hayvanlarında, farelerde, yarasalarda dahi görülebilen bir hastalıktır. Özellikle sahipsiz hayvanların çoğaldığı bu süreçte mikroçipler aracılığıyla yapılan kimliklendirmenin, programa kuduz aşısı da dahil edilerek mutlaka sahipsiz hayvanlarda da uygulanması gerekirdi. Küçücük bir çocuğumuzu 21. yüzyılda korunmanın yüzde yüz mümkün olduğu bir hastalık nedeniyle kaybetmiş olmak aklın almayacağı çok talihsiz ve üzücü bir durum. Bundan sonra böyle olayların yaşanmaması için hem yaban hayatında hem sahipsiz hayvanlarda hem de sahipli hayvanlarda kuduz aşısının yaygınlaştırılması gerekmektedir.”

Veteriner Hekim Melike Baysal’ın da ifade ettiği gibi, 1887 yılından beri ülkemizde üretilen kuduz aşısıyla korunma yüzde yüz mümkün iken böylesine can alıcı vakaların olması çok üzücü.

Bu vesile ile küçük çocuğumuza rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X