İhsan Aydın
İhsan Aydın

1050 Konutlar’a Bak Yapı giriyor

Bursa’nın sürüncemeye varan kentsel dönüşüm bölgelerinden Osmangazi ilçesindeki 1050 Konutlar semtinde malikleri sevindirici bir gelişme var.

Binlerce maliki ilgilendiren müjdeyi  dernek ve şahsi sosyal medya hesabından Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Altın paylaştı.

2 bin 290 konutun bulunduğu ve dönüşüm için daha önce Ergünkent firması ile mutabakat sağlayamayan dernek, Bursalı başka bir inşaat şirketi ile ön uzlaşıya vardı.

O firmanın da Bursa’da prestijli konut projelerine imza atan Bak Yapı olduğunu öğrendik.

Bak Yapı’nın, 1050 Konutlar için hazırladığı projelerin de maliklerden beğeni topladığını görüyoruz.

Örnek daireyi inceleyen maliklerin sosyal medyadaki videolarından hazırlanan projenin kabul gördüğü anlaşılıyor.

Zemindeki ticari kat hariç 7 katlı planlanan dönüşüm projesinde maliklerle ön protokoller de yapılmaya başlandı.

Örnek dairesi de hazırlanan projenin maliklere sunumu da devam ediyor.

Gelişmeyi Dernek Başkanı Altın da doğruladı, ancak henüz daha yolun çok başında olduklarını, daha evvel bu konuda ‘kötü bir tecrübe’ yaşadıklarını hatırlattı.

BLOKLAR ALTI AYDA BİTECEK?

Peki, yeni proje nasıl hayata geçecek?

Başkan Altın bunu da yine sosyal medya hesaplarından kat maliklerine şöyle duyurdu:

“Kentsel dönüşüm ile yenilenen binalarımızın kat yüksekliği Zemin+7 Kat olacak. Mevcut dairelerimizin metrekareleri korunacak olup, daire planları yenilecek. Tüm binalar yerinde dönüştürülecek olup, her bir kat maliki kendi katında ve mevcut durumunu koruyacak. Bölgedeki kentsel dönüşüm süreci etaplar halinde planlanmakta olup, dönüşüme giren blokların ve dairelerin anahtar teslim süresi 6 ay (180 gün) olacaktır. Kentsel dönüşüme giren dairelerin kira yardımları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanacaktır. Etaplar halinde planlanan kentsel dönüşüm ile bölgemizin tamamının yenilenmesi 400 (Dört yüz) iş günü içerisinde tamamlanacaktır.”

ZOR DÖNEMDE YÜKLENİCİYE TEŞEKKÜR

Başkan Altın sözlerine şöyle devam etti:

“Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte deprem riski ve kentsel dönüşüm ihtiyacımızı unutmayarak bölgemize örnek bir proje hazırlayan BAKYAPI İnşaat ailesine ve BAKYAPI İnşaat adına bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin koordinatörlüğünü yönetecek olan Sayın Utku Çalışkan’a tüm komşularımız adına Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği olarak ayrıca teşekkür ederiz.”

Paylaşımlar, bu kez gerçekten Bursa’nın köklü bir şirketi ile neticeye gidileceğine işaret ediyor.

Ancak mülk sahiplerinin çoğunluğunun onayının alınması gerekiyor.

Akpınar sakinlerinin Bursa’da bu konuda isim yapan Bak Yapı ile büyük oranda uzlaşacaklarını düşünüyoruz.

Böylece, Bursa’nın yıllardır konuşulan, eskimiş ve deprem riski yüksek bu semtinin kentsel dönüşümünün, vadedildiği gibi biz de kısa sürede hayata geçeceğine inanıyoruz.

Salgın hastalıkla mücadelenin sürdüğü, morallerin son derece bozuk olduğu, ekonominin can sıkıcı tablolarının görüldüğü bugünlerde böylesi olumlu gelişmenin yaşanması da ülkemiz ve kentimiz adına son derece sevindirici bir durum.

Akpınar ve 1050 Konutlar’daki hemşerilerimize hayırlı olsun.

Umarız bu kez her şey yolunda gider.

Her yerde sıkı tedbir var ateş ölçmeden almıyorlar

Koronavirüs salgını belli ki, dünyanın gündeminde daha uzun süre kalmaya devam edecek. Her ülke kendince tedbirler alıyor, yeni yeni uygulamalar devreye sokuyor.

Türkiye bu konuda en hazırlıklı ülkelerden biriydi.

Ancak salgının yayılım hızı arttıkça önlemler de sıklaştırıldı.

Dün Bursa’daki bir özel sağlık kuruluşunun kapısından içeri girdiğimizde görevli Mehmet Arı hemen ateşimizi ölçtü, maskemizi yeniledi, ellerimizi masa üstündeki kimyasalla dezenfekte etmemiz için uyardı.

Bunlar örnek tedbirler.

Keşke tüm özel kuruluşlarımız bunları yapabilse. Bir de bankalar da benzer uygulama var.

Daha fazla yaygınlaşmalı.

Ancak; daha da önemlisi, zorunlu olmadıkça hiç dışarıya çıkılmamalı.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X