İhsan Aydın
İhsan Aydın

15 Temmuz sıradan bir darbe girişimi değildi

Köşe Yazısını Dinle

Toplumun bir kısmı 15 Temmuz ihanetine şüphe ile yaklaşsa da o gece, dış güçlerin maşası haline gelmiş içteki hainlerin bir ulusu nasıl ele geçirilmeye kalktığının en net resmidir.

O gece, Türkiye’yi teslim alacağını zanneden FETÖ’cü ihanet şebekesi halkın direnişini hesaba katamadılar.

Top, tank, tüfek, uçak ve helikopterlerle saldırdıkları Türk milleti, ihanet çetesini göğüslerini siper ederek alt etmeyi başardı.

FETÖ’cü alçakların ülkelerine karşı başlattığı girişimi aradan geçen 5 yıla rağmen halen görmek istemeyen, küçümseyen, hafife alan, alay edenlerimiz var.

Bunun bir ‘tiyatro’, ‘kontrollü darbe’ olduğunu iddia edenlerin de on yıllardır niçin iktidar olamadıklarını daha iyi anlıyoruz.

Bugünün, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanmasına, resmi tatil ilan edilmesine bile muhalefet edenleri gördükçe, her 10 yılda bir, güne darbe ve Hasan Mutlucan türküleriyle uyanan Türk milletine bu işlerin nasıl kanıksatıldığını da daha iyi fark ediyoruz.

Bugünün, ağırlıklı olarak valilikler, kaymakamlıklar ve AK Partili belediyelerce kutlandığını görünce de, muhalefetin askeri kalkışmayı bile ideoljik saplantıya dönüştürdüğünü anlıyoruz.

15 Temmuz’u unutturmama adına belediyelerimizin açtığı fotoğraf ve tankların üzerinden geçtiği araç sergilerini, bu işe ‘kontrollü darbe’, ‘tiyatro’ diyenlerin gözlerine sokarcasına şehrin dört bir yanına yaymak gerekiyor.

Bursa’da Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin etkinliklerini bu açıdan daha da çoğaltılması gerekiyor.

Darbelerin, kalkışmaların muhtıraların, cuntaların zararı hep ülkeye ve insanlarına olmuştur.

Bunu, zarar görenler görmeyenler açısından sınıflamanın, kategorize etmenin kimseye bir faydası olmayacaktır.

Darbeyi kim yaparsa yapsın, gerekçesi ne olursa olsun, biliniyor ki, her girişim sonrası ülke onlarca yıl geriye gitmiştir.

Halkın verdiği yönetme yetkisini silah zoruyla ele geçirmeye kalkmak bize göre vatana göz koymakla eş değerdir.

Bu ulus, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik ve kararlı duruşuyla darbecilere, cuntacılara karşı konulabileceğini gösterdi.

Bundan sonra da aklından bu tür hainlikler geçirmeye kalkacaklara 15 Temmuz ders olmalı.

 

Bursa o birinciliğini kimseye bırakmıyor

Yaşama tutunmak için beyin ölümü gerçekleşmiş bir insanın yakınlarının yapacağı bağışı dört gözle bekleyenler bilir ona duyulan ihtiyacı.

Aylarca, yıllarca bir umutla gelecek haberi beklerler.

Bursa uzunca zamandır organ bağışında Türkiye’nin lider kenti. Bu unvanını her yıl koruyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz Türkiye’de bu yılın ilk altı ayında, milyon nüfus başına düşen kadavra donör sayısı 1.6 iken, Bursa bölgesinde bu oranın 5.5 olduğunu açıklamış. Bir başka ifadeyle, ülke genelinde yapılan 139 donör bağışından 32’si Bursa’dan gerçekleşmiş.

Bursalılar bu konuda çok duyarlı. Talep edildiğinde, yaşamını yitiren en sevdiklerinin organını bir başkasına tereddüt etmeden bağışlayabiliyorlar.

Bu sayı elbette daha da artmalı.

Bursa’nın liderliğini kutluyoruz. Gerçekten bu başarının yakalanmasında hemşerilerimiz kadar bu işi takip eden sağlık kadromuzun da büyük katkısı var.

 

Bursa en renkli simasını kaybetti

Macit Tunalı, Elmasbahçeler Mahallesi’nin Bursa’ya armağan ettiği değerli bir insandı.

O’nunla yurtdışı seyahatlerini çok severdik.

Yolculuğun nasıl geçtiğini anlayamazdık. Koca bir otobüsü esprileriyle kırıp geçirirdi. Giyim, kuşam, oturup kalkma, konuşma, espri, Bursa ve yurt sevgisi ile herkesi kendisine hayran bırakan bir dostumuzdu.

O’nu dün kaybettik.

Pandemide uzunca bir süredir Şehir Hastanesi’nde yaşama tutunma savaşı vermiş, yoğun bakımdan çıktığını öğrenince sevinmiştik.

Ancak dün Bursa’ya verilen acı haberle üzüldük. Şehrimizin en renkli simalarından birini yitirdik.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ’ın Cumhuriyet Caddesi ve Setbaşı’ndaki sosyal tesislerinin yöneticiliğini yaptığı dönemde de sohbetlerine doyamadığımız değerli bir büyüğümüzdü.

Sinyor Macit artık yok.

O’nu unutmayız. Bu kentin saygın bir hemşerisi olarak hafızalarımızdaki yerini koruyacak.

Mekanı cennet olsun, yakınlarına ve Bursa’mıza başsağlığı diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X