İhsan Aydın
İhsan Aydın

2.Gastronomi Festivali adeta Bursa’yı salladı

Köşe Yazısını Dinle

Merinospark’taki 2. Gastronomi Festivali’nde şunu gördük.

Bir şehir etkinliğe sahip çıkarsa, onun ses getirmemesi mümkün değil. Geçen yıl başlatılan Gastronomi Festivalimiz gerçekten katılımcı firmalar ve ziyaretçi ilgisiyle çok konuşulan bir etkinlik oldu. ‘Bursa çok güzel sen de gelsene’ sloganı da cuk oturdu.

Bu ilgi baştan beri etkinliğe mesafeli duranları da kararlarından döndürecektir.

Önceki akşam Merinos AKKM’de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Gastronomi Festivali’nin gala yemeğinde Başkan Alinur Aktaş’ı dinledik.

Bir şehrin lezzetlerini Türkiye’ye duyurmak ve tattırmak için giriştikleri mücadeleyi anlattı. Destek olan sponsor firmalara teşekkür etti. Pirge Bıçakçılık, İnoksan, Gasto Grup ve Ticaret Borsası’na sponsorlukları için şükranlarını sundu. Gastronomi STK’larına, Bursa’nın yiyecek içecek sektörüne, katılımcı 103 firmaya da ayrıca teşekkür etti.

Bursalılar 3 gün kentin lezzet duraklarına uğradı. Merinospark dolup taştı, trafik sıkıştı. İkinci gece Mustafa Ceceli konserine binlerce hemşerimiz akın etti. DAĞDER’in bir Bursa düğününü sahnelediği danışık gecesi de görülmeye değerdi. Kentimizin STK’larına standlar tahsis edildi. Belediyelerimiz de stant açtı.

Demek ki, bu iş olacak.

Yeter ki, el ele verilsin.

Şehrimizi lezzetleriyle öne çıkaran bu başarılı organizasyonda emeği olan bürokratlarımızı ve Başkan Aktaş’ı biz de tebrik ediyoruz. ‘Hiç bir şehir ile yarışmıyoruz, biz kendi lezzetlerimizi tattırmak istiyoruz’ diyen Başkan Aktaş’ın bu yönde Bursa’mızda var olan potansiyeli harekete geçirmesi sevindirici.

İnşallah gelecek yıl daha büyük bir festival olur.

Bu mahalledeki dayanışma herkese örnek olacak türden

Osmangazi ilçemizin Sakarya Mahallesi’nde hepimize örnek olacak bir dayanışma var. Mahallenin varlıklı insanları, muhtarlık ve dayanışma derneği el ele verip yoksula, ihtiyaç sahibine, dara düşene, okuyan çocuklara sahip çıkıyorlar.

Barınacak yeri olmayan ev tutuyorlar, ev kurana destek veriyorlar, sefer tasları ile evlere yemek dağıtıyorlar, sünnet çağı gelmiş yoksul aile çocuklarını sünnet ettiriyorlar, giysi ihtiyacı olana temin ediyorlar, okula gidenlere harçlık, üniversite kazananlara burs veriyorlar.

Bütün bunlar için kurulmuş bir dernek var. Sakarya Mahallesi ve Çevresi Dayanışma Derneği’nin Başkanlığını Muhtar Nusret Aydın yapıyor.

Önceki gün mahallede okula gidenlere zarf içinde harçlık dağıttılar. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da çocukların sevindirildiği o anlara tanıklık etti. Harçlığını alan çocuklar mutlu bir şekilde okullarına koştular. 250 çocuk sevindirildi.

Muhtar Aydın bunu geleneksel hale getirdi. Mahalledeki varlıklı insanların bağışlarından bir bölümünü çocuklara ayırıyor. Bir bölümüyle de üniversitede okuyanlar burs veriyor.

Dernek bu yıl 50 üniversite öğrencisine 9 ay boyunca burs verecek. Başkan Aydın, 18 öğrencinin bursunu karşılayacak hayırsever aradıklarını, diğerlerini temin ettiklerini söyledi.

Eğitime katkıyı önceleyen, yoksula kol kanat geren bu harekete destek olmak gerek. Sakarya Mahallesi’nin bunu da karşılayacağına inanıyoruz.

Aydın uzun yıllardır bu işleri severek yapıyor. Mahallenin kendine emanet ettiği yardımları ihtiyaç sahiplerini bulup ulaştırıyor.

Hasılı, Sakarya Mahallesi’nde belki de Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışmaya omuz veriliyor. Bunu ülke geneline yaydığınızda mahallelerimizde, köylerimizde aç açıkta kimse kalmaz.

Bize göre Muhtar Aydın ve Sakarya Mahallesi sakinleri bir çok kurumun dağıttığı iyilik hareketi ödülünü çoktan hak etmişler. Ama onları nedense gören yok.

Sakarya Mahallemizi ve sakinlerini, muhtarımızı tebrik ediyoruz.

Muhtarlık ve mahalle kenetlenmiş, burada yoksulun çile çekmesine izin verilmiyor.

Bunu diğer semtlerimiz de başarabilir. Yeter ki, halkta karşılığı olan güvenilir bir isim öncülük etsin.

Başkan Dündar’a da kızının nikahını kıymak kısmet oldu

Görevdeki belediye başkanlarımızın bu sürede evlilik çağına gelmiş çocuklarını nikahlarını kıymak büyü bir onur.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan sonra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da önceki akşam kızı Merve’nin nikahını kendisi kıydı.

Hem baba hem kız hem de aileler adına ömür boyu hatırlanacak bir olay.

Yıldırım AK Parti eski ilçe Başkanı Mümin Demir ile dünür olan Başkan Dündar da kızının nikahını kıyma mutluluğuna erişti.

Genç çifte biz de mutluluk diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X