İhsan Aydın
İhsan Aydın

2 termik santralda son teklif verme 8 Aralık`ta

Bursa`da aylardır, kent merkezine yapılmak istenen yeni bir termik santralın insan, çevre ve tabiat üzerindeki olası etkileri tartışılırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`na bağlı Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü(EÜAŞ)`ne ait iki dev enerji tesisinin özelleşmesinde geri sayım başladı.
 
Yüzlerce çalışanı ve bulundukları ilçelerin sosyo-ekonomik durumunu direkt etkileyecek özelleştirme ihaleleri için yatırımcılar tekliflerini önümüzdeki pazartesi günü mesai saati bitimine kadar verecekler.
 
 
Daha evvel yapılan duyuruda, Orhaneli Termik Santralı ile Tunçbilek Termik Santralı`nın özelleşme önceki son teklifleri 24 Kasım`da alınacaktı.
 
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tunçbilek ve Orhaneli Termik Santralleri ile Soma B Termik Santralı ihalelerinin son teklif verme sürelerini gelen istek üzerine uzatmıştı.
O süre önümüzdeki 8 Aralık`ta doluyor.
 
Ön yeterlilik ve son teklif verme tarihleri,Orhaneli ve Tunçbilek Termik santralları için 8 Aralık saat 17.00,Soma B Termik Santralı için ise en son teklif verme 19 Aralık saat 17.00 olarak belirlenmiş.
Özelleştirme kapsamındaki Orhaneli ve Tunçbilek Termik santrallarının geçici teminat tutarı 20 milyon dolar, Soma B Termik Santralı için ise 30 milyon dolar olarak açıklanmıştı.
Üç elektrik üretim tesisinin özelleştirme ihaleleri, kapalı zarf teklif alma ve görüşme suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.
 
Komisyon, gerekirse pazarlık görüşmesine devam eden teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle ihaleyi sonuçlandırılabilecek.
 
 
Orhaneli Termik Santralı ihalesine aralarında Bura Büyükşehir Belediyesi ile BTSO ve Bursa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü`nün de yer aldığı girişim grubunun teklif sunabileceği de konuşulmuştu.
 
8 Aralık`a kadar bakalım bu girişim grubundan teklif olacak mı?
 
Aldığımız son duyumlar, BTSO ile Bursa Çimento`nun Özelleştirme İdaresi`nden dosya aldıkları yönünde.
Hatta, BTSO temsilcisinin Ankara`da Özelleştirme İdaresi`nden yaklaşık bir saatlik bir sunum aldığını da öğrendik.
Bursa girişim grubunun Orhaneli`ye sıcak baktıkları, ancak bacasında filtre sistemi bulunmayan Tunçbilek Termik Santralı için tereddütleri olduğu da gelen duyumlarımız arasında.
Dosya alan bu iki girişimcinin ihaleye teklif verip vermeyecekleri merak ediliyor.
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı teklif alma için yeni bir uzatma yapmazsa, ihalenin yıl çıkmadan sonuçlanması bekleniyor.
 
 
 
10 ilçenin suyu masada
 
Dün BUSKİ Genel Müdürlüğü`nde önemli bir toplantı vardı.
 
6360 Sayılı Bütünşehir Yasası ile birlikte BUSKİ Genel Müdürlüğü`nün yatırım ve sorumluluk sahasına giren10 yeni ilçenin içme suyu projeleri masaya yatırıldı.
BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı başkanlığında toplanan ve Genel Müdür yardımcılarıyla ilçe sorumlularının katıldığı toplantıda yeni 10 ilçenin içme suyu şebekelerinin son hali, yatırım projeleri ve yapılabilecekler konusu ele alındı.
BUSKİ`nin bugün saat 14.30`daki Genel Kurulu`nda 2015 Mali yılı bütçesi onaylanacak.
Ardından 15.00`de toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi`nde ise Büyükşehir ile birlikte 17 ilçenin 2015 mali yılı bütçeleri kesinleşecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X