İhsan Aydın
İhsan Aydın

4. dönemde 11 ayrı bölgede dönüşüm

Köşe Yazısını Dinle

Osmangazi’de 31 Mart seçimleri için dördüncü kez aday gösterilen Mustafa Dündar dün yeni dönem projeleri hakkında bilgilendirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar Almira Otel’de 4. dönem lansman toplantısında önce 15 yılda ilçeye kazandırdıkları hizmetlere değindi, ardından yeni dönem için planlanan yatırımları anlattı.

Dündar, “2009 yılından bu yana marka şehirler vizyonu, gönül belediyeciliği temasıyla koşmanın onurunu yaşıyoruz. Türkiye’nin yeni yüzyılında gerçek belediyecilik ilkesiyle yerel yönetimlerde 15 yıllık tecrübe ve ilk günkü aşkla yeni sayfa açıyoruz. Tevazu, gayret ve samimiyetle yeniden yola çıkıyoruz” dedi.

1326 Bursa Panaroma Fetih Müzesi ile tarihi mirasa sahip çıktıklarına değinen Dündar, Osmangazi Meydanı sayesinde kentin kalbindeki çöküntü bölgesini cazibe merkezine dönüştürdüklerini, 567 restorasyonla da ecdada vefa borçlarını ödediklerini söyledi.

Dündar, “Hisar bölgesinde binlerce yıllık tarihin izlerini sürüyoruz. Roma, Bizans ve Osmanlı kalıntılarına ev sahipliği yapan Hisar’ı arkeoparka dönüştürüyoruz. Tarihi sur ve kapılar medrese, türbe ve konakları özgün kimliğine kavuşturduk. Yaşayan tarih Hisariçi projesiyle hem tarihi İpekyolu aksını hem 1326 Bursa’sını gün yüzüne çıkarıyoruz” diye konuştu.

İlçeye, 1 milyon 700 bin metrekare yeşil alan ve park kazandırdıklarını da hatırlatan Dündar konuşmasına şöyle devam etti:

“Macera park, tematik parklar macera severlerin vazgeçilmezi oldu. Komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışı ile sosyal ve örnek projeleri hayata geçirdik. Barem Bakım Rehabilitasyon Merkezi fonksiyon ve büyüklüğü ile Türkiye’de bir ilk. 28 aile sağlığı merkezi yaptık. Soğanlı aş evi, sevgi mağazası, Somuncu Baba aşevi sosyal sorumluluk projelerimiz. Osmangazi olarak 56 şehri nüfus yoğunluğunda geride bıraktık. Merkezden kırsaldaki en ücra mahallemize kadar her bireyin hayat kalitesini üst seviyeye çıkarıyoruz.”

Konuşmasında mesai arkadaşlarına da teşekkür eden Dündar, “Osmangazi için gecesini gündüzüne katan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Biz boş vaatlerle değil, kalıcı eserlerle halkımızın karşısına çıkıyoruz” dedi.

DİRENÇLİ ŞEHİRLERLE TARİHE SAHİP ÇIKMAK

Hizmet belediyeciliğini kesintiye uğratmayacaklarına vurgu yapan Dündar, “Yeni projeler, dirençli şehirler yeni dönemde de en önemli konu başlığımız olacak. Soğanlı kentsel dönüşümü ile 50 bini aşkın sağlam, planlı konut inşa ettik. 400 bin kişinin güvenli konutlara yerleşmesine vesile olduk. Yeni dönemde yerinde ve güvenli yaşam ilkesiyle 11 ayrı lokasyon belirledik. Vatandaş talepleri öncelikli dönüşümü hızlıca başlatıyoruz. Osmangazi Meydanı’nında 2. etaba geçiyoruz. Osmangazi Meydanı Bursa’nın yeni buluşma noktası olacak. Ulaşımda yeni yollar açarak trafiğe nefes aldıracağız. Hamitler Dereçavuş arası imar yolu, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan Bağlarbaşı’na yeni yollar yapacağız. Yeni dönemde afet koordinasyon merkezini ilçemize kazandırıyoruz” diye konuştu.

Hisar bölgesinde sokak sağlıklaştırma çalışmasına devam edeceklerini de vurgulayan Dündar şöyle devam etti:

“Romangal fabrikası restorasyon çalışması ile Bursa devasa bir eserle buluşacak. Tarihi İpekyolu aksı içinde önemli bir yere sahip Bursa ipekçiliğini tanıtmak noktasında bu değerin kazandırılması büyük bir görevdir. 19.Yüzyıl’da inşa edilen ipek üretiminin yapıldığı tarihi fabrika binası özgün kimliğine kavuşturulacaktır. Müze, kafe, uluslararası etkinlik alanı olarak kullanılacak. Kayhan’da yeni çalışmalara imza atacağız. Bu bölgeyi kültür aksı yayalaştırma projesiyle kent turizmine kazandırıyoruz. Antika pazarı ile eski eşya meraklılarını Kayhan’da buluşturacağız. Sivil mimari örneği binaları da ayağa kaldıracağız.”

Osmangazi’ye 4. dönemde 2 milyon metrekare yeşil alan daha kazandıracaklarını vaat eden Dündar, İnkaya’daki 450 dönümlük alanın doğa spor alanları parkuru olacağını açıkladı. Mahallelere sokak oyunları parkları inşaa edeceklerini, spor ve kondisyon parkları kazandıracaklarını müjdeleyen Dündar, enerji sarfiyatlarının halen yüzde 25’nin GES’ten sağladıklarını, bunu iki katına çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

Dündar, yeni dönem sosyal projeleri olarak da Somuncu Baba ekmek fırınından yılda 3,5 milyon adet ekmek dağıtmaya ve yemek vermeye devam edeceklerini, emekliye pazar, kadınlara mutfak, öğrencilere de ulaşım desteği sağlayacaklarını müjdeledi.

Ayrıca, can dostlar için yeni bir yeni bir sağlık ve barınma merkezi yapacaklarını, yıkılan Akpınar kültür merkezini yerinde, modern bir şekilde tekrar inşaa edeceklerini, kapalı pazar alanı sayısını artıracaklarını, mahallelere yeni düğün ve davet salonları inşaa edeceklerini, bir de dijital gösterim merkezi açacaklarını kaydetti.

Dündar, soru üzerine, anket yaptırmadığını ama seçimde yüzde 50’nin üstüne çıkacaklarını, hedeflerinin de yüzde 55 olduğunu sözlerine ekledi. İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş ise sahada halktan çok büyük bir teveccüh gördüklerini söyledi.

VARANK’TAN DÜNDAR’A DESTEK CHP’Lİ BAŞKANLARA GÖNDERME

TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank da Dündar’a tam destek verdi.

Eski bakan Varank şöyle konuştu:

“Biz iddialı bir siyasi hareketiz. Biz proje insanıyız, hizmet insanıyız. Gayret insanıyız. Biz bu ülkede taş üstüne taş nasıl konulur bunun derdindeyiz. Bizden başka, Cumhur İttifakı’ndan başka Türkiye’de böyle eserler ortaya koyabilecek başka bir siyasi hareket ya da bize rakip olabilecek başka aday bulamazsınız. İlçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, merkezi hükümet, 3’lü saçayağını biraraya getirdiğinizde işler daha bereketli, hızlı olur.”

Bursa’yı 17’de 17 yapabileceklerini iddia eden Varank sözü şöyle CHP’li belediyelere getirdi: İnsanlar hizmete aç. Belediyecilik görmek istiyor. Bakınız Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği ilçeler kasabaya dönmüş durumda. Milletin refahını düşünme derdi yok. Bursa’da 17’de 17 yapalım. Büyükşehir’de gayretli, çalışkan bir isimle farklı Bursa’yı inşa edelim. Benim vereceğim söz şu; Bursa’nın neye ihtiyacı varsa, başkanlarımızın adeta çalışan gibi bunu takip edecek ihtiyacı varsa bunları takip etmek durumundayız. Biz bu şehre sevdalıyız. Yerelde de genelde de farklı bir Bursa’yı inşa edeceğiz. Çok konuşulan raylı sistem, hızlı trenlerin tamamlandığı bir döneme farklı bir Bursa’ya giriyoruz.”

Lansmana İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti MKYK üyesi Önder Matlı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, AK Parti, MHP, BBP ilçe başkanları yöneticileri ve meclis üyesi adayları ile partililer katıldı. Toplantıda görevi süresi dolan meclis üyeleri adına Semih Vardarbaş’a da Dündar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X