Bursa’nın güneyindeki dört ilçenin yollarındaki çalışmalar uzunca süredir devam ediyor. Bunların başını Doğancı Barajı yanındaki tünel çalışması çekiyor.
Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin kullanacağı 2 kilometrelik bölümde 600 metreye yakın tünel açıldı. Tünelde duran çalışmalar 23/B yöntemiyle yeniden başlatıldı. Çitf yönlü delme işleminin artık etabın kolay kısmında sürdüğü ve hızlanacağı konuşuluyor. Tünel tamamlanınca Dağ ilçelerine ulaşım da büyük bir rahatlama sağlanacak.
Orhaneli ve devamındaki ilçeler için en önemli etabın Kapıkaya’ya yapılacak çift tüplü geçiş olduğu biliniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, projeleri hazır olan bu etabın inşaat ihalesine önümüzdeki yıl çıkması bekleniyor.
Tünelde çalışmalar devam ederken, Bursa-Harmancık yolunun Erenler-Dursunbey-Balıkesir sapağı arasındaki 57 kilometrelik bölümünde daha evvel duran çalışmalar tekrardan başladı.
Yüklenici Orak AŞ’nin Orhaneli çıkışındaki benzinlik yanına şantiyesini kurarak yeniden işbaşı yaptığı görülüyor. Çalışmalar ise Yakuplar Mahallesi girişinde sürüyor.
Durumu, kurulan yeni şantiyede yüklenici firma yetkililerini ziyaret eden AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turan’a sorduk. Turan gelişmeleri doğruladı. Firmanın çalışmaya yeniden başladığını aktardı.
Orhaneli çıkışından itibaren yolda 3 kilometrelik bir kısalma olacağını, film platosunun by-pass edileceğini, beton santralinin bulunduğu bölgeden yüzde 7’lik bir eğimle eski yarım kalmış villalara kadar direk bir geçiş sağlanacağını söyledi.
Bursa-Harmancık yolundaki çalışmaların başlamasının bölge için önemine işaret eden Başkan Turan şöyle konuştu:
“Üç ilçemizi birden ilgilendiren yolumuzdaki çalışmaların başlaması hepimizi sevindirdi. Kısmi güzergah değişiklikleri ilçelerimize ulaşımı kısaltacak. Ayrıca Doğancı Tüneli’ndeki çalışmaların 2022’nin 15 Temmuz’una kadar bitirilerek buradan da araçlı geçişler başlayacak” dedi.
Bursa-Harmancık yolunda projede yaklaşık 120 milyon liralık bir imalat öngörüldüğünü anlatan Turan, “Biz AK Parti olarak milletvekillerimiz, bakanlarımız, ilçe ve belediye başkanlarımızla çalışmaların sıkı takipçisiyiz. Karayolları Bölge Müdürlüğü’müz de yolun ehemmiyetinin farkında” dedi.
Hadi hayırlısı diyelim.
Bu bölgenin yol projeleri uzunca süredir konuşuluyor ama tamamlanması sarkmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakın takibindeki çalışmaların hızlandırıldığı anlaşılıyor.
UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na giriyoruz
Gündem yoğunluğundan yazamadık. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki gün önemli bir karara daha imza atıldı.
Somut olmayan kültürel mirasıyla ünlü ilimiz şimdi de halk sanatları ve zanaatlarıyla Birleşmiş Milletler’e bağlı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil oluyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hiç danışmanlık hizmeti satın almadan Büyükşehir bürokratları tarafından hazırlanan başvuru dosyasının Milli Komite tarafından kabul edilip, Türkiye’yi temsilen Bursa’nın da bulunduğu iki ilin UNESCO’ya bildirildiğini açıkladı.
Aktaş, Bursa’nın, çinicilik ve ipekçilik gibi dünyada öne çıkmış sanatlarıyla UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edileceğini sözlerine ekledi.
Şimdiden şehrimize hayırlı olsun.
Tıpkı Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi gibi değerleriyle UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne giren Bursa, kuşaktan kuşağa taşınan sanat ve zanaatlarıyla da uluslararası arenada da boy gösterecek.
Aşıda üst üste rekorlar geliyor
Sağlık çalışanlarımızın, önceki gün şehrimizdeki 58 bin adetlik aşılama performansını takdir etmiştik.
Dün gördük ki, hemen ertesi gün de rekor adeta delinip geçilmiş. Bu kez 70 bin sayısına ulaşılmış. Rakamı dün İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz açıklamış. Rakamları duydukça kendimizi daha bir güvende hissediyoruz.
Ülke olarak da 40 milyon rakamını aşarak nüfusumuzun neredeyse yarısını aşılamış olduk. İnşallah bu hızımız kesilmez.
Yerli aşımız da çıktıktan sonra Türkiye virüsle mücadelede önemli bir aşama daha kaydetmiş olacak.
Aşılamada sonradan atağa kalktık ama bu hızla bir çok ülkeyi imrendirecek ve kıskandıracak rakamlara doğru koşuyoruz.
Ne mutlu bize ve sağlık çalışanlarımıza.