İhsan Aydın
İhsan Aydın

Aday adayları bekliyor AK Parti süreyi uzattı

Köşe Yazısını Dinle

Yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Ama öncesinde takvimin işletilmesi gerekiyor. Tüm diğer partiler gibi AK Parti de aday adaylık sürecini erken başlattı. Süreyi kısa tutmuştu, fakat illerden gelen talep üzerine, bunun 17 Kasım’dan 22 Kasım’a uzatıldığı duyuruldu.

İlk açıklamaya göre başvurular cuma günü bitecekti. Şimdi 5 günlük bir ilaveyle önümüzdeki hafta çarşamba gününe uzatıldı.

İlginçtir, Bursa genelinde de bir sessizlik var.

Siyasi partilerde belediye başkanlığını gönlünden geçirenler acaba son günü mü veya bu uzatmayı mı bekliyordu bilinmez.

Fakat, tüm partilerde ilçe belediye başkan aday adaylıkları için derin bir bekleyiş göze çarpıyor.

AK Parti’ye geçmiş seçimlerde hem belediye başkanlıkları hem de meclis üyeleri için rekor sayıda başvuru geldiğini biliyoruz. Tablo bu kez değişecek gibi.

Henüz erken denebilir ama aday adaylığı konuşulan çokça isim  resmi başvuru yapmaktan imtina ediyor. Bunun sebebini çözmek güç. Sadece istenilen bağışlar değil, bunun başka nedenleri de olabilir.

CHP, MHP ve İYİ Parti ile diğer siyasi partilerde de netleşmiş isimler görmüyoruz. Sanırız, partiler arasında olası bir yerel seçim ittifakı da bekleniyor olabilir. Bu partilerimizde de sürpriz isimlerin çıkabileceğini duyuyoruz.

Diğer yandan;
AK Parti’nin, başvuran adaylar için 26 Kasım’da yapacağı teşkilat içi dijital temayülün sonuçlarına da Genel Merkez’in ne kadar itibar edeceği merak konusu.

Bu arada, belediye meclis üyelerine de şimdilik rağbet olmadığı haberleri geliyor.

Onlar için AK Parti’de 3 Aralık’a kadar süre var ama ilçe başkanlıklarına henüz başvuru gelmediği de dillendiriliyor.

Bursa’nın biri Büyükşehir, 17’si ilçe olmak üzere toplamda 18 belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için 31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerde koltuklara kimin oturacağı merak ediliyor.

Görevdeki belediye başkanlarımızdan hangilerinin devam edeceği de siyasi partilerin vereceği son kararlara bağlı.

Aydın CHP’den aday adayı oldu

Bursa’nın en uzak ilçesi Harmancık’ta yerel seçimler eskiden beri CHP ile sağ partiler arasında çekişmeli geçer.

CHP’nin geçmişte ağırlığı olan bu ilçede merhum Ömer Durak ve Ahmet Tufan ile belediye başkanlıklarını kazandığını biliyoruz.

Bu kez CHP 2024 yerel seçimleri için Harmancık’a kimi aday gösterir bilmiyoruz ama şimdiden eski belediye çalışanı Osman Aydın’ın bu göreve talip olduğunu görüyoruz.

Dün ilçeden Osman Aydın aradı.

CHP’den Harmancık belediye başkan adaylığına talip olduğunu açıkladı. Burada eski ilçe başkanlarından da aday adaylık başvurusu gelmesi bekleniyor.

Aydın, belediyede görev yapmış bir isim. İlçenin merkezini ve tüm mahallelerini avucunun içi gibi bilir. Partisi aday gösterirse, seçildiği taktirde de başarılı olacağını düşünüyoruz.

CHP Harmancık’ta eski ihtişamlı günlerinde olmasa da, yerel seçimde kendisi ve adayıyla yine kendinden bahsettirecek bir güce sahip.

Aydın’a çıktığı bu yeni yolda başarılar diliyoruz. CHP’nin öteden beri az nüfuslu bu ilçeyi önemsediğini de ekleyelim.

13.Fotofest bu yıl 13 bin katılımcıya ulaştı

13.Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali bu yıl bizzat kentimizin kendi organizasyonuyla tarihe geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu sene 13. kez fotoğrafseverlere kapılarını açan festival 13 binin üzerinde katılımcıyı ağırlamış.

Bursalı fotoğraf ustası Fahrettin Beceren’in Küratörlüğünü yaptığı FOTOFEST’te, 26 sergide 410 fotoğraf izleyicilerin beğenisine sunulmuş. Festival süresi boyunca 19 fotoğraf gösterisi ve 22 de söyleşi gerçekleşmiş.

Kapanıştan kısa bir süre önce biz de FOTOFEST sergi salonlarını dolaşma ve fotoğrafları inceleme fırsatı bulmuştuk.

Gerçekten, Bursa’nın fotoğraf belleğine de bu festival sayesinde çok değerli eserler eklendi. Birbirinden değerli fotoğraf ustaları bu etkinlik için kentimize geldiler. Uluslararası fotoğraf ustaları sergilerini gönderdiler.

BUFSAD’ın çabasını da es geçemeyiz.

Gelecek yıl çok daha iyi ve daha fazla katılımcı sayısını ulaşacağını umuyoruz.

Şehrimizle bütünleşen bu festivalin Büyükşehir Belediyesi katkısıyla daha uzun yıllar yaşatılacağına inanıyoruz.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki sergi salonlarında 7’den 70’e çokça fotoğrafseverin ziyaret ettiği bu etkinliğin Bursa’da uzun yıllar yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınmasından yanayız. İşbaşına gelecek her belediye başkanımızın da bu etkinliği yaşatması gerektiğini düşünenlerdeniz.

Kapanışın ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bayhan da sosyal medya hesaplarından FOTOFEST’in gerçekleşmesine katkısı olan herkese ve katılımcılara teşekkür etmiş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X