İhsan Aydın
İhsan Aydın

AK Parti Dağ’dan 600 bin oy bekliyor

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart yerel seçimleri için siyasi partilerin saha çalışmaları sürüyor.

AK Parti dün bu minvalde kentin güneyindeki 5 ilçenin Bursa’daki en büyük STK’sı konumundaki DAĞDER’de köy derneklerinin başkanlarıyla kahvaltıda buluştu.

AK Parti İl Başkanı’ndan Büyükşehir ve Osmangazi Belediye başkanlarına ve bölge milletvekillerine kadar tam saha pres uygulayan siyasiler, Dağ yöresinin kentteki ve bölgedeki potansiyelini hatırlatarak sandıklardan en az 600 bin oy beklediklerini dile getirdiler.

DAĞDER Kültür Merkezi’nde, Genel Başkan İsmail Aydoğudu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan şunları söylemiş;
“Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek için bu seçimlerde de biraz gayret etmemiz lazım. Az önce başkanlarımız da söyledi. Bursa’da 500 bin, 600 bin oyumuz var dendiği zaman biz de bunun sandıklara yansımasını bekleriz sayın genel başkanım. İnşallah, bundan sonraki süreç içerisinde hizmetlerimizi nasıl takip ettiysek, bundan sonra da aynı samimiyet ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz.”

İktidar partisi İl Başkanı Gürkan, Bursa’da ve bölgede 600 bin dolayında seçmenleri olduğunu hatırlatan DAĞDER Genel Başkanı’na bir bakıma, ‘O halde bunu bizim lehimize sandığa yansıtın, gücünüzü görelim’ demeye getirmiş.

AK Parti, Dağ ilçelerinin Bursa’daki en büyük STK’sı olan DAĞDER’in özellikle Osmangazi ilçesindeki belediye başkan adaylığında bölgeden bir isim beklentisi içinde olduğunu biliyor.

Bölge insanı için o tren kaçtı.

Bu nedenle AK Parti hem yörenin kurmayları hem de mevcut başkanlarıyla dün sabah tam kadro Dağlıların gönlünü alıp, desteklerini çekmeye çalışmış.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da bölge ilçeleri için gerçekleştirilen çalışmalarına değinmişler. Yeni dönemde de daha fazla destek ve proje sözü vermişler.

Bakalım 31 Mart akşamı Dağ ilçelerinden ve merkezdeki oturan bölge nüfusundan nasıl bir destek bulacaklar.

 

İMO kongresinde kıran kırana yarış

Bursa’nın en büyük akademik meslek odalarından biri olan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin BAOB’da dünkü seçimli Genel Kurulu’nu izledik.

İMO’nun Başkanı ve Çağdaş Mühendisleri Grubu Adayı Ülkü Mercan Küçükkayalar ile Çalışma Grubu’nun Adayı Atilla Erdem üyeleri kapıda karşılıyorlardı.

BAOB’daki seçimlere katılım öyle yüksekti ki, Bursa’ya bağlı olan Yalova, Bilecik, Kütahya gibi illerden gelenlerle salonlar ve oy kabinleri adeta dolup taştı.

İMO tarihinde belki de bu denli yüksek katılımın olduğu ilk kongre diyebiliriz.

Çağdaş ve Çalışma gruplarının iyi hazırlandıklarını fark ettik.

İki grupta BAOB’a girişi iyi süslemişler. Dev barkovizyonlarla yönetim kurulu adayları tanıtılıyor. Bayrak ve flamalar da cabası. Son derece demokratik bir yarış sergileniyor.

İki grubun da deyenimli ağabey ve ablaları, üyeleri sandıkta kendi lehlerine oy kullandırabilmek için daha salon dışında  karşılıyorlar.

Oda yönetimini 28 yıl sonra, bir önceki kongrede Çağdaş Gruba kaptıran Çalışma Grubu’nun da bu defa dersine daha iyi çalıştığını fark ettik.

Eski tüfek mühendislerin kongreyi ve oda yönetimini yeniden alabilmek için büyük gayret gösterdiklerini söyleyebiliriz.

İMO’nun kongresine gösterilen bu rağbetin kentimizin de menfaatine olduğunu düşünüyoruz.

 

Büyükşehir’in müzeleri kentin ilgi odağı olmuşlar

Bir kente olan ilgiyi, rağbeti, müzelerine, otellerine gelen yerli yabancı ziyaretçi sayısıyla öğrenebilirsiniz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolündeki türbe ve müzeler geçtiğimiz yıl 2,5 milyon ziyaretçi ağırlamış

Kültür Sanat Daire Başkanlığı’nın verilerine göre; en fazla ilgiyi Orhangazi, Osmangazi, Hüdavendigar, Muradiye, Yıldırım ve Yeşil türbeleri çekerken, Büyükşehir Belediyesi müzeleri içinde  de Kent Müzesi 113 bin ziyaretçi ağırlamasıyla ilk sırada yer almış.

Bursa’nın geçmişinin sergilendiği, tarihinin, padişahlarının yattığı bu mekânlara neredeyse il nüfusuna yakın bir ziyaretçi gelmiş.

Bunlar sevindirici rakamlar.

Kentimiz keşke, tıpkı Barselona halkı gibi, turistten bıkmış bir ziyaretçi sayısına ulaşsa.

Müze ve türbelerimiz şehrin ekonomisine de büyük katkı sağlıyorlar. Ziyaretçi rakamları umarız daha da artar.

Açıkhava müzesi konumundaki şehrimiz turist ve turizm gelirleriyle de hak ettiği paya sahip olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X